NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Președintele UEFA a anunțat unde va avea loc Cupa Mondială de fotbal din 2030

​Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a afirmat luni că este sigur că Spania şi Portugalia vor organiza Cupa Mondială de fotbal din 2030, informează Reuters.

Aleksander CeferinFoto: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Cele două ţări au semnat un acord în anul 2020 în vederea unei candidaturi comune, pe care au oficializat-o în luna iunie.

  

„Sunt sigur că Mondialul din 2030 se va juca în Spania şi Portugalia. Această candidatură este una câştigătoare şi vom face tot posibilul pentru a ajuta două ţări care sunt pasionate, trăiesc şi respiră fotbalul şi care au o infrastructură bună”, a declarat Ceferin prin videoconferinţă în timpul deschiderii congresului internaţional Football Talks de la Lisabona.

Advertisements

Gazda CM 2030 va fi desemnată în mai 2024.

Spania, ţara unde a avut loc CM 1982, a candidat fără succes împreună cu Portugalia pentru CM 2018, a cărei organizare a fost încredinţată Rusiei. Portugalia nu a găzduit niciun Mondial, însă a fost gazda EURO 2004.

Advertisements

Patru ţări din America de Sud, Argentina, Uruguay, Chile şi Paraguay, au anunţat o candidatură comună pentru CM 2030, ce ar avea o valoare sentimentală, în condiţiile în care prima ediţie a competiţiei s-a desfăşurat în Uruguay în 1930.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cea mai mare navă de război a Marii Britanii, oprită din cauza unei probleme mecanice la scurt timp după ce a părăsit un port din sudul Angliei

Redacția

Fotbal și Capacitate

Redacția

O femeie a rămas fără un picior după ce medicii au tratat-o pentru Covid, dar i-au ignorat durerile puternice de la gambă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site