RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Preşedintele Sindicatului Învățământ Spiru Haret Iaşi:Creşteri de aproximativ 50% pentru personalul didactic în 2018

Sistemul de învăţământ românesc se va bucura de o creştere salarială de aproximativ 50%, în anul 2018.

Pe fondul ultimelor discuţii de la Guvern şi a scandalului iscat de aprobarea codurilor fiscale, preşedintele Sindicatului Învăţământ Spiru Haret Iaşi a făcut câteva precizări.

“De la 1 ianuarie 2018, întregul sistem bugetar intră pe o creştere salarială de 25%. Este foarte adevărat că din aceşti 25%, pe net, angajaţii din sistemul bugetar vor simţi o creştere reală, în buzunar, de aproximativ 3,4 %, combinat şi cu scăderea impozitului pe venituri, de la 16% la 10%.  Dacă întregul sistem bugetar rămâne cu această creştere, trebuie să spun că pentru sectorul educaţie, de la 1 martie 2018, va fi o creştere de 20% pe brut, prevăzută în legea 153”, a declarat Mirel Pristavu, preşedintele Sindicat Spiru Haret Iaşi. 

  

La 1 decembrie 2018, personalul didactic va obţine o nouă creştere salarială de 10 % constând într-un spor de supraslicitare neuropsihică. Pe această creştere se adaugă două norme de hrană şi un voucher de vacanţă, fiecare echivalentul unui salariu minim pe economie.

“A treia etapă de creştere pentru personalul didactic este la 1 decembrie 2018,  10 % pentru un spor de suprasolicitare neuropsihică. Per total, încheiem anul 2018 cu o creştere de 33 chiar 34%. La aceasta se adaugă cele două norme de hrană, echivalente fiecare la un salariu minim pe economie, şi un voucher de vacanţă, echivalent unui salariu minim pe economie”, a completat Mirel Pristavu.

Preşedintele Sindicatului Învăţământ Spiru Haret Iaşi susţine că era normal să fie de acord cu aceste coduri fiscale de care aplicarea legii 153 era condiţionată.

“Probabil că unii ne acuză de faptul că sistemul bugetar din România a susţinut aceste coduri fiscale care s-au aprobat miercuri în şedinţa de Guvern. Era normal să susţin aceste coduri fiscale din moment ce condiţia clară ca legea 153 să se aplice era aprobarea codurilor fiscale”, a conchis preşedintele Sindicat Spiru Haret Iaşi

Related posts

Un singur elev din Pașcani a obținut media 10 la BAC. Sunt cinci medii de 10 în tot județul Iași

Ema Roman

Ecaterina Andronescu, despre fondul clasei: Părinții aduc o imagine negativă școlii, nu e o idee bună

Redacția

Semnal de alarmă tras de tineri din Târgu Frumos! Melodie pentru Ministerul Educației

Diana Marcu
Încarcă...