NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Preşedintele Klaus Iohannis, vizită oficială în Lituania. Se va întâlni cu omologul său, Gitanas Nauseda, și va participa la simpozionul „The Idea of Europe”

Preşedintele Klaus Iohannis se află, joi, într-o vizită oficială în Lituania unde se va întâlni cu omologul său, Gitanas Nauseda, și cu preşedintele Parlamentului Viktorija Cmilyte-Nielsen.

Vizita de joi a fost precedată de o altă întrevedere oficială, pe care Iohannis a făcut-o miercuri în Letonia, la Riga.

Vizita oficială la Vilnius va cuprinde consultări politice ale Președintelui României cu Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, și o întrevedere cu Președintele Parlamentului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen.

De la ora 10:00, președintele Klaus Iohannis va participa la simpozionul The Idea of Europe, organizat la Kaunas de Universitatea Vytautas Magnus, unde va susține o alocuțiune în cadrul panelului prezidențial, potrivit agendei președintelui.

Advertisements
  

Ulterior, de la ora 12:10, președintele României va lua parte, împreună cu omologii din Lituania, Letonia și Polonia, la un summit dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susținerii Ucrainei și Republicii Moldova și respectiv promovării memoriei europene, cu accent pe combaterea dezinformării și a tentativelor de rescriere a istoriei.

Agenda discuțiilor

Advertisements

Având în vedere înrăutățirea situației de securitate în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, un loc important în discuții îl va ocupa cooperarea în cadrul NATO și întărirea Flancului Estic al Alianței pentru asigurarea securității Europei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Alertă în cadrul NATO. Rusia a mobilizat cel mai puternic submarin nuclear al lumii, care poartă „Arma Apocalipsei”!

Redacția

Moscova se confruntă cu cele mai abundente ninsori, la început de iarnă, din ultimii 72 de ani

Redacția

VIDEO. Bătaie în parlamentul din Armenia. Deputații s-au lovit cu pumnii și cu picioarele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site