RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru diminuarea risipei alimentare

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea pentru diminuarea risipei alimentare.

Potrivit acesteia consumatorii vor putea beneficia de preţuri reduse la produse înainte de data expirării şi va fi simplificată procedura prin care organizaţiile neguvernamentale vor primi alimente care nu sunt foarte perisabile.

Legea prevede măsuri pentru direcţionarea produselor de origine animală care nu pot fi consumate spre adăposturile de animale şi transformarea mâncării vechi în compost sau biogaz.

De asemenea, actul normativ stabileşte că, înainte de a dispune neutralizarea deşeurilor, este obligatorie implementarea cel puţin două acţiuni de prevenire a risipei.

  

De asemenea, operatorii economici din industria ospitalităţii îi vor informa pe clienţi despre faptul că pot lua la pachet ceea ce nu au consumat, fără costuri suplimentare şi în condiţii corespunzătoare de ambalare. Această informare trebuie să apară în mod clar şi vizibil în meniu, mai prevede actul normativ. 

radio iași

Related posts

O parte dintre inculpații din dosarul „AgroComplex” au contestat în justiție măsurile de control judiciar și de sechestru pe bunuri

Răzvan Grecu

Instanța a amânat validarea primarului Dumitru Pantazi! În situația lui sunt și alți aleși!

Răzvan Grecu

Primele imagini cu tronsonul Bacău – Paşcani. Când va fi gata Autostrada Moldovei

Redacția
Încarcă...