NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, pune la îndoială existența Holocaustului și spune că sunt necesare cercetări – interviu cu CBS News

Ebrahim Raisi nu a putut confirma că el crede că Holocaustul a existat, într-un interviu acordat luni la programul CBS News, 60 Minutes. Interviul propriu-zis a fost realizat marțea trecută cu jurnalista Lesley Stahl, potrivit cotidianului Jerusalem Post.

Când a fost întrebat dacă crede că a existat, că au fost uciși șase milioane de evrei, el a răspuns, conform traducerii: „Evenimentele istorice ar trebui să fie investigate de cercetători și istorici. Există unele semne că s-a întâmplat. Dacă este așa, ar trebui să permită să fie investigat și cercetat”.

Întrebarea a venit în momentul în care Stahl l-a întrebat pe Raisi despre acuzațiile care i s-au adus, potrivit cărora ar fi fost responsabil pentru aproximativ 3.000 de morți prin spânzurare în anii ’80, la ordinul liderului suprem de atunci, ayatollahul Khomeini.

Când Stahl l-a întrebat pe Raisi despre aceste acuzații, răspunsul său a venit cu o serie de atacuri la adresa Israelului și a evreilor.

Advertisements
  

„Deci nu sunteți sigur, am înțeles asta, nu sunteți sigur”, a răspuns Stahl, adăugând: „Cum rămâne cu dreptul Israelului de a exista?”

Advertisements

„Poporul din Palestina este realitatea”, a răspuns el. „Acesta este dreptul poporului palestinian care a fost forțat să își părăsească casele și patria.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cumpărătorii de maşini second-hand pot verifica gratuit istoricul daunelor

Redacția

Cîţu le bate obrazul lui Ciolacu şi Cioloş după negocierile cu PSD şi USR. Ce reproşuri are liderul PNL

Redacția

LIVE Ziua 147 de război. Putin pretinde că, în prezent, se creează o nouă ordine mondială, iar „Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor” / SUA vor trimite Ucraina încă patru sisteme de rachete HIMARS / Lavrov anunță că obiectivele Rusiei în Ucraina nu se mai limitează la regiunea Donbas / Sputnik News din Franța a intrat în faliment

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site