NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Președintele Costel Alexe evaluează lucrările la bojdeuca lui Ion Creangă (P)

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a prezentat lucrările de reabilitare și restaurare a Ansamblului Muzeal „Ion Creangă”, ce include și reabilitarea bojdeucii, casa în care a locuit scriitorul timp de 17 ani.
Obiectivul este reabilitat de Consiliul Județean Iași, prin proiectul transfrontalier „Călător pe Meridiane Culturale”, finanțat cu fonduri europene. Bugetul total al proiectului este de 1,8 milioane de euro și include reabilitarea și restaurarea Ansamblului Muzeal „Ion Creangă”, dar și a drumului istoric de acces din pavaj de granit „Ștefan cel Mare” din orașul Fălești și reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” oraș Fălești, de pe teritoriul Republicii Moldova. Consiliul Raional Fălești și Primăria Orașului Fălești sunt parteneri ai Consiliului Județean în cadrul proiectului.
Lucrările au început în ianuarie 2022, timp în care constructorul a executat reparații în curte, în clădirea muzeului și a bojdeucii, conform proiectului.
În acest moment, se lucrează la căile de acces principale și este executat stratul de uzură din piatră, rigolele și sistemul de canalizare-colectare a apelor pluviale de pe căile de acces. În interiorul bojdeucii se lucrează la tâmplărie și tencuieli.
Obiectivul urmează să fie finalizat și redat circuitului cultural al Iașului în vara anului 2023.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Am sesizat oficial astăzi Parchetul General și Poliția în urma folosirii de simboluri naziste în timpul protestelor din fața Parlamentului României (P)

Redacția

Deputat Sorin Năcuță:” Românii vor continua să fie alături de poporul ucrainean, de cetățenii care s-au refugiat în țara noastră și vom sprijini reconstrucția Ucrainei, după încetarea conflictului” (P)

Redacția

Administrațiile publice ieșene au la dispoziție fonduri-record pentru investițiile de interes local. Numai prin Anghel Saligny, Iașul primește peste 1,7 miliarde lei  (P)

Redacția
Încarcă...