NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Preşedintele CJ Suceava anunţă că a semnat certificatul de urbanism pentru tronsonul Suceava – Paşcani al autostrăzii A7

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a semnat, luni, certificatul de urbanism pentru tronsonul Suceava – Paşcani al Autostrăzii A7, inclusiv pentru reţelele de utilităţi.

Flutur a precizat că este vorba despre certificatul de urbanism pentru culoarul ce traversează judeţul Suceava pe teritoriul administrativ al municipiului Suceava, oraşelor Salcea, Dolhasca, Siret şi al comunelor Fântânele, Udeşti, Vereşti şi Dumbrăveni.

Potrivit lui Flutur, documentaţia tehnică va prezenta soluţii cu privire la stabilirea amplasamentului autostrăzii, respectiv coridorului de expropriere, soluţia constructivă, respectiv caracteristicile tehnice, profil, structură, noduri, poduri, pasaje, viaducte, dotările autostrăzii, ceea ce înseamnă parcări, spaţii pentru servicii, precum şi racordarea autostrăzii la reţelele de transport local.

De asemenea, el a spus că în documentaţia tehnică se vor regăsi lucrări hidrotehnice, cum ar fi lucrări de protecţie a albiilor, amenajarea torenţilor, lucrări de consolidare a versanţilor, lucrări de drenaj, echiparea cu utilităţi, respectiv iluminat, alimentare cu energie electrică şi apă, canalizare, telefonie, elemente de monitorizare şi semnalizări şi marcaje.

  

Flutur consideră că acesta este încă un pas important pentru construcţia viitoarei Autostrăzi A7, de la Bucureşti la Siret.

Preşedintele CJ Suceava a solicitat CNAIR şi proiectanţilor ca documentaţiile de urbanism şi exproprierile pentru tronsoanele Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret să se facă în regim de autostradă pe toată lungimea lor, oferind ca argumente faptul că traficul va creşte foarte mult prin modernizarea punctului de trecere a frontierei Siret şi prin deschiderea altor patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina.

Totodată, el a solicitat conducerii CNAIR urgentarea elaborării documentaţiilor pentru cele două tronsoane în regim de autostradă, cu finanţarea atât a proiectelor, cât şi a execuţiei din fonduri europene.

În urmă cu două săptămâni, a fost semnat certificatul de urbanism şi pentru tronsonul Suceava – Siret, aferent unei lungimi de 62,8 kilometri

radioiasi.ro

Advertisements

Related posts

Proiectul Regulamentului de comerț stradal, modificat de la o zi la alta. Comercianții ambulanți nu mai au voie pe Esplanadă, strada Moldovei și Ștefan cel Mare!

Răzvan Grecu

Criza căldurii va exploda în iarnă la Pașcani! Doar 53 de familii au primit bani de la Primărie pentru montarea centralelor!

Răzvan Grecu

Primăria anunţă că aveţi posibilitatea să chemaţi un reprezentant al instituţiei la Adunările Generale ale Asociaţiilor de Proprietari

Ema Roman
Încarcă...