RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Președintele CJ Iași, mesaj pentru consilierii județeni liberali

Mă surprinde neplăcut reacţia consilierilor judeţeni liberali în ceea ce priveşte adoptarea proiectului de hotărâre privind bugetul judeţului Iaşi. Vreau să le mulţumesc, în acelaşi timp, celorlalţi consilieri judeţeni ALDE, PMP şi UNPR pentru că au înţeles care sunt priorităţile de dezvoltare a judeţului.

 

 

  

Nu pot decât să constat degringolada creată în rândul colegilor mei consilieri judeţeni liberali cărora, deşi le-au fost acceptate toate amendamentele propuse la adoptarea bugetului, au preferat să adopte o linie politicianistă şi nu una administrativă. La capătul a trei ore de discuţii, după ce le-au fost acceptate toate amendamentele propuse şi după ce au lăsat clar să se înţeleagă că vor vota pentru adoptarea bugetului, cu 10 minute inainte de vot s-au întors la 180 grade. Au preferat să se abţină de la vot în urma unui sms primit de la conducerea PNL din Podu Roş. Până la urmă este treaba consilierilor judeţeni PNL să voteze cum le dictează şefii, dar ieşenii trebuie să ştie adevărul. Au făcut opoziţie doar de dragul de a face opoziţie!

Domnilor consilieri liberali, ieşenii nu au nevoie de schimbări de decizii administrative ca urmare a frământărilor politice din partidul dumneavoastră. Judeţul Iaşi are nevoie de stabilitate şi de decizii administrative echilibrate menite să genereze dezvoltare şi condiţii de trai mai bune.

Vorbiţi despre faptul că nu creăm cadrul necesar să vină investitorii la Iaşi şi să avem fabrici care să genereze plus valoare. Vreau să vă reamintesc doar că am dat viaţă deja “muzeului” de la TransAgropolis, pregătim un proiect cu finanţare europeană pentru transformarea Centrului Expoziţional Moldova într-un Centru Regional de Transfer Tehnologic în IT şi suntem aproape de a obţine primul titlu de parc industrial pentru Consiliul Judeţean Iaşi. Toate aceste mari proiecte pe care le-am moştenit de la o administraţie liberală incapabilă să găsească soluţii vor genera locuri de muncă şi venituri suplimentare la bugetul judeţului. Le-am preluat moarte, dar am reuşit să le dau viaţă.

În plus, în acest an demarăm cel mai ambiţios proiect de modernizare a drumurilor judeţene din istoria Iaşului. Peste 300 de kilometri de drumuri judetene vor fi asfaltaţi, de 10 ori mai mult decât aţi realizat dumneavoastră în 4 ani de administraţie liberală.

 Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași

 

 

 

 

 

Înţeleg faptul că astăzi este 1 aprilie. Intuiesc doar că aţi vrut să ne amuzăm afirmând că nu doresc să creez zona cargo la Aeroportul Iaşi. O minciună sfruntată! Avem un plan foarte bine pus la punct pentru a doua etapă de modernizare a Aeroportului, care include şi zona cargo, înfiinţarea unei unităţi de mentenanţă pentru avioane, unificarea T2 cu T3 şi crearea unui nou terminal T4. În plus, chiar domnul Marius Bodea, fostul manager al Aeroportului şi autorul moral al schimbării deciziei liberalilor de astăzi de a nu vota bugetul judeţului, a solicitat ca Aeroportul Iaşi să nu mai fie finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi.

 

 

Am speranţa că veţi mai reflecta asupra acestor lucruri şi în viitor opoziţia dumneavoastră în Consiliul Judeţean va fi nu doar constructivă, ci şi pertinentă!

Related posts

Guvernul a amânat austeritatea pentru bugetari după alegeri. Doar mediul privat duce povara în 2024

Redacția

Parcul Industrial de la Lețcani a primit autorizația de construcție

Redacția

Organizaţia Internaţională a Muncii: Criza provocată de pandemie afectează salariile femeilor

Redacția
Încarcă...