RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Preotul romano catolic din Pașcani salută alegerea noului Papă. Ce spune despre asemănarea numelui

Preotul Francisc Vernică de la Biserica Romano Catolică “Sf. Anton de Padova” din Pașcani salută cu bucurie alegerea noului Papă. Suveranul pontif Jorge Mario Bergoglio, este primul ales din rândul iezuiţilor, un ordin religios al Bisericii Catolice care şi-a dedicat existenţa propovăduirii catolicismului pe noile continente şi încurajării educaţiei şi justiţiei sociale în lume.

 Papa Francisc, aşa cum se va numi noul Papă Jorge Mario Bergoglio, este cunoscut pentru caracterul său umil şi iubirea faţă de categoriile sociale defavorizate.

„Noi creștinii romano catolici salutăm cu mare bucurie alegerea noului Papă. A fost ales în urma rugăciunilor întregii biserici, știm că Duhul Sfânt a lucrat și prin cardinali l-a ales . Este primul Papă care nu este european, este din Argentina, a făcut parte din ordinul iezuit și este primul care aparține acestui ordin. E un om foarte bine pregătit cu experință pastorală și sperăm că ne va fi de mare ajutor pentru binele bisericii. Deocamdată nu știm prea multe date despre sanctitatea sa deoarece abia a fost ales, dar lumea întreagă îl va cunoaște cu siguranță”, ne-a precizat preotul Francisc Vernică, Biserica Romano Catolică din Pașcani

  

 Noul papă şi-a luat numele de Francisc în onoarea Sfântului Francisc din Assisi, deoarece acesta îi iubea pe cei săraci și se preocupa de soarta lor. Acesta va fi rolul lui. Alegerea ar putea prezice priorităţile papei în eforturile de a aduce un sentiment de linişte tulburatei biserici catolice. Asemănarea numelui cu noul Papă este o coincidență surprinzătoare pentru preotul Romano Catolic din Pașcani, Francisc Vernică.

 „A ales numele de Francisc ceea ce pentru mine este puțin surprinzător pentru că din întâmplare și eu port acest nume. Cu siguranță sanctitatea sa s-a gândit la Sf. Francisc de Assisi, un mare Sfânt al bisericii ce a ajutat la ridicarea și punerea bisericii pe drumul cel bun în Evul Mediu într-o perioadă întunecată. Sperăm ca noul Papă ajutat de rugăciunea întregii biserici să ne conducă cât mai bine pe drumul cel bun și Dumnezeu să îl ajute în rezolvarea tuturor problemelor bisericii”, ne-a mai menționat preotul Francisc Vernică.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Arsenal de război, descoperit într-o localitate ieșeană

Redacția

A doua noapte, fără apă, în Pașcani și suburbii

Redacția

Heci: Apel umanitar pentru o familie care a rămas fără casă, în urma unui incendiu devastator! (FOTO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...