NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Preot dintr-un sat din Covasna, despre școala online: Copiii ăștia nu au curent, nu au nimic. La ce să îşi încarce tabletele?

Un preot din Covasna semnalează o realitate tristă întâlnită, cel mai des, în mediul rural, pe fondul discuțiilor referitoare la școala online.

Vasile Antonie Tămas scrie, într-un mesaj postat pe Facebook că, în satul în care este preot, 99% dintre elevi nu au acces la internet.

În plus, pentru mulți dintre ei, cornul şi laptele de la şcoală le asigurau hrana minimă de zi cu zi.

„În cătunul pe care îl păstoresc (Hetea, com. Valcele, jud. Covasna), jumătate dintre copiii care merg la şcoală nu au curent, 99 % nu au internet şi 80 % îşi asigură hrana minimă din cornul şi laptele de la şcoală. Adeseori, învăţătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem şi suc de mila pruncilor slab îmbrăcaţi şi nemâncaţi. În aceeaşi situaţie se află, poate, sute de mii de elevi din toate colţurile ţării”, scrie preotul.

”Soluţia găsită de ocupanţii scaunelor din Târgul lui Bucur a fost învăţământul online şi tablete pentru elevi. Alo? Voi chiar sunteţi repausaţi mintal? Copiii ăştia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic! La ce să îşi încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8 – 10 mp dorm câte 6, 7, 8 persoane. La ce să folosească tabletele? La tăiat slănină râncedă pe ele? La ales fasolea? Apropo, de ce nu le trimiteţi în continuare mâncare? Ştiţi situaţia lor. De când cu pandemia, unii chiar mor de foame, fiind lipsiţi de cornul de la şcoală!”, a mai scris el.

„Dacă sunteţi pro educaţie, puneţi egalitate între Bucureşti şi ultimul cătun! Oricum, din cătune au ieşit mai multe caractere!”, a scris preotul, pe Facebook.

loading...
Advertisements

Related posts

Coco Chanel, creatoarea care a revoluţionat industria modei prin simplitate

Redacția

Intervenții ale Pompierilor, la Pașcani și Târgu Frumos. Incendiu provocat la un depozit de furaje din Ruginoasa

Ema Roman

Vrea să prezinte Zilele Municipiului Paşcani, ca să-şi plătească datoriile

Ema Roman
Încarcă...