NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Premiul special obținut la Olimpiada națională de Religie Ortodoxă

Olimpiada națională de religie le oferă elevilor şi profesorilor din toate județele țării, an de an, prilejul de a se afla în comuniune pentru a mărturisi adevărata învăţătură de credinţă a Bisericii noastre Ortodoxe.

Astfel, în perioada 7-11 aprilie 2014, în Municipiul Slatina s-a desfășurat faza naţională a Olimpiadei de Religie, organizată de către Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Şcolar Județean şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor. Evenimentul a fost prilejuit de însemnătatea acestui an, declarat de Sfântul Sinod ca „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română” – sfinți ocrotitori ai Episcopiei Slatinei și Romanaților.

La faza naţională a Olimpiadei de Religie au participat 254 de elevi din clasele VII-XII, câștigători ai fazelor județene din toată țara, însoţiţi de 40 de profesori de specialitate. Numărul mare de participanţi de anul acesta a dovedit încă o dată aprecierea şi interesul elevilor pentru ora de religie, precum şi dorinţa lor de a-l şi demonstra cunoştinţele însuşite.A însemnat o pregătire spirituală complexă, finalizată cu bucuria calificării la etapa naţională.

Deschiderea oficială a avut loc luni, 7 aprilie, orele 17.30, în Catedrala episcopală, în prezenţa Preasfinţitului Episcop Sebastian, a dlui Inspector General de Religie Cătălin Pîslaru de la minister, a d-nei Inspector Şcolar General Felicia Man, precum şi a altor reprezentanţi ai autorităţilor locale. Concursul propriu-zis s-a desfășurat marți, 8 aprilie, începând cu orele 900, la Colegiul Național „Ion Minulescu”-Slatina.

   În acelaşi context, nu mai puţin importantă este şi performanţa elevei Ciurlic Elena, cl. XII-a A, profil filologie de la Colegiul Național“ M. Sadoveanu”- Pașcani (îndrumător prof. Dimitriu Sîrghie Vasilica), care a obţinut premiul special la etapa naţională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă.

Prin prisma Olimpiadei de Religie, eleva Elena Ciurlic a învăţat și a demonstrat că «Bucuria» şi «Lumina» sunt alte nume ale Mântuitorului Hristos Care ne vrea, în definitiv, înveşmântaţi cu «armele luminii» (Romani 13, 12) şi înfrumuseţaţi cu podoaba bucuriei izvorâte din lucrarea adâncă a pocăinţei, pe care fie ca şi noi să o săvârşim, cu ajutorul lui Dumnezeu, pe calea Postului Mare.

Așadar, olimpiada națională de religie este un ţel pe care și l-a atins aproape pe deplin, o stare de mulțumire firească asupra sinelui; un rezultat bun, în spatele căruia se află foarte multă, muncă, trăire spirituală şi concentrare.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Elevii de la Liceul ”Bogdan-Vodă” au primit recomandări preventive de la polițiști

Redacția

A dispărut cornul şi laptele, a crescut absenteismul. Cine le-a luat elevilor pâinea de la gură?

Redacția

Ucenicii de la Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site