NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

PREMII LA CONCURSUL NAȚIONAL DE TIC PENTRU ELEVII LICEULUI SPECIAL MOLDOVA TÂRGU FRUMOS

In perioada 23-27 noiembrie 2020, doisprezece elevi cu deficiențe de vedere de la Liceul Special MOLDOVA Tg. Frumos au participat la Ediția a VIII-a a Concursului Naţional de TIC pentru elevi cu deficiențe de vedere „Lumea virtuala prin IRIS”, inclus în Calendarul activităților extrașcolare al ISJ Timiș și în Agenda culturala a Consiliului Judetean Timiș pe an școlar 2020-2021. Concursul a fost organizat de către Liceul Teoretic Special ”Iris” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Consiliul Județean Timiș, prin Agenda Culturală, Asociația pentru sprijinirea copiilor și tinerilor ambliopi și nevăzători „IRIS” și Clubul Lions Diamond .

Obiectivul general al acestei competiţii pentru elevii cu deficiențe de vedere  a constat în stimularea creativităţii și gândirii științifice, dezvoltarea spiritului de echipă şi promovarea elevilor cu deficiențe de vedere care au  aptitudini deosebite în domeniul tehnico-aplicativ şi ştiinţific.

Anul acesta, în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, concursul s-a desfășurat în totalitate online,  la etapa națională fiind susținută doar proba pe echipe neomogene.

Tema de anul acesta a fost „Timișoara, capitală culturală europeană”. Echipele de elevi au avut de  realizat un ghid de promovare a valorilor culturale și istorice ale Timișoarei, atât din experiența proprie, a celor care au avut oportunitatea de a vizita Timișoara în anii anteriori, cât și din alte surse.

  

Au participat elevi selectați din toate școlile pentru elevi cu deficiențe de vedere din România, aceștia formând opt echipe de concurs. Ghidurile realizate de elevi, prin comunicare, colaborare la distanță au fost impresionante, oferind o multitudine de informații relevante despre minunatul oraș Timițoara, gazda concursului virtual. Toate grupele au fost premiate, materialele prezentate fiind evaluate de câte doi profesori din fiecare liceu participant la concurs.

Liceul Special MOLDOVA a fost reprezentat de  elevi din clasele a IX –a, a X-a, a XI-a și a XII –a, îndrumați de doamna profesor de TIC, Argeanu Elena – Claudia.

Advertisements

Related posts

Ședință de C. L. Tg Frumos 26 aprilie 2018 (VIDEO)

Ema Roman

CFR caută constructori pentru modernizarea liniilor din Târgu Frumos! Licitația a fost reluată

Redacția

Voluntarii de la ASIRYS Târgu Frumos, colectează umbrele, pentru un proiect inedit

Ema Roman
Încarcă...