RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Premierul Ciucă merge joi la Paris, la sesiunea specială a Consiliului OCDE dedicată României

Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, joi, o vizită de lucru la Paris, pentru a participa la sesiunea specială a Consiliului OCDE dedicată României, cu acest prilej ţara noastră urmând să depună şi memorandumul iniţial privind aderarea la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică.

În debutul şedinţei de guvern de miercuri, premierul a mulţumit ministerelor şi instituţiilor implicate în realizarea memorandumului, anunţând că documentul va fi depus, joi, la sediul OCDE de la Paris.

„Este un demers naţional, pe care l-am asumat încă de la începutul guvernării. Pe parcursul acestui an, în luna iunie, am reuşit să obţinem aprobarea foii de parcurs. Mâine vom depune memorandumul iniţial, document foarte important, de care depinde coerenţa parcursului până la momentul derulării acelor etape de clarificare şi verificare pentru îndeplinirea standardelor OCDE. Iar în final să putem să facem parte din rândul ţărilor care asigură 90% din volumul total de investiţii străine la nivel mondial”, a afirmat premierul.

În preambulul sesiunii speciale a Consiliului OCDE, şeful Executivului de la Bucureşti va participa la Conferinţa

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă, către instituțiile responsabile de aderarea la OCDE: Să îndepliniți toate obligațiile care se revin

Redacția

Proiectul deputatelor USR Simina Tulbure şi Oana Ţoiu privind integrarea în sistem a elevilor din Diaspora a fost votat în unanimitate de Camera Deputaților

Redacția

Premierul Paşinian: Armenia „nu a participat” la elaborarea acordului privind încetarea focului în Karabah / „Este foarte important” ca luptele să înceteze

Redacția
Încarcă...