NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Premieră pentru finanțarea proiectelor de Infrastructură de transport

Comisia Europeană a aprobat pentru România finanțarea temporară a proiectelor de infrastructură de Transport în procent de 100 % și nu 85 %, conform regulamentului anterior.

Derogarea se bazează pe constrângerile financiare și impactul pandemiei asupra bugetului de Stat, arată Ministerul Transporturilor.

Această excepție va fi pe durată limitată, între iulie 2020 și iunie 2021 după care România va contribui – de la bugetul de stat- din nou cu 15 % pentru finanțarea proiectelor aprobate de Comisia Europeană.

Cele mai mari investiții în derulare cu fonduri europene sunt realizarea Autostrăzii A 1 Sibiu- Pitești, Autostrada A 0 Centura București și modernizarea magistralei feroviare Brașov- Curtici ( cea mai importantă din țară). 

Potrivit Ministerului Transporturilor, riscul de dezangajare – pierderea finanțării europene- pe proiectele din POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare este pentru suma de 778 milioane de euro.   

Pentru toate Programele Operaționale Europene( transport,energie, mediu, dezvoltare regională), autoritățile estimează aprox. 2.1 miliarde euro, cu risc de dezangajare.

radio romania actualitati

loading...
Advertisements

Related posts

ANPC a amendat 15 bănci cu peste 500.000 de lei pentru practici comerciale incorecte

Redacția

Proinvest Group a creat o parcare modulară, unică în România

Redacția

Spor de risc de 2.500 de lei pentru ambulanțieri și personalul paramedical

Redacția
Încarcă...