NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Premieră la Pașcani: Adunări cetățenești pentru locuitorii cartierului Aerodrom și din suburbii, convocate de consilierii PNL

Perspectiva adoptării bugetului și listei de investiții pentru anul 2020, i-a determinat pe consilierii liberali să inițieze convocarea unor întâlniri cetățenești, în vederea prioritizării investițiilor ce urmează a fi făcute în acest an.

Marius Pintilie, președintele PNL, a explicat că vor avea loc 5 întâlniri, în fiecare sâmbătă de la ora 10.00, începând cu data de 18 ianuarie.

Prima întâlnire, la care sunt invitați locuitorii cartierului Aerodrom va avea loc la Primăria municipiului Pașcani, la sfârștului săptămânii. Ulterior aleșii locali se vor deplasa în suburbiile Sodomeni și Boșteni pe data de 25 ianuarie, în Blăgești pe 1 februarie, în Gâștești pe 8 februarie și în Luncă pe 15 februarie.

Adunările cetățenești sunt prevăzute în Codul Administrativ, iar de convocarea lor răspunde primarul la inițiativa sa sau a două treimi din consilierii locali. Hotărârile luate în aceste adunări, se consemnează conform legislației într-un proces verbal și sunt prezentate în plenul Consiliului Local pentru a fi validate.

„Am inițiat mai multe întâlniri cu cetățeni din cartierele municipiului Pașcani cu intenția de a prelua de la ei propuneri pentru lista de investiții și bugetul pentru anul 2020. Am făcut acest pas în concordanță cu prevederile Codului Administrativ care încurajează inițiativa cetățenească. În trecut inițiativa acestor dezbateri pe marginea bugetului era doar la îndemâna primarului, iar cum cel care vremelnic conduce acum municipiul a renunțat să se mai întâlnească cu cetățenii, în contextul noii legislații, am demarat noi cei din PNL acest demers. Sigur legea spune: convocarea propriu-zisă, anunțarea datei și locului întânirii cetățenești poate fi făcută doar de primar, așa că așteptăm cu nerăbdare ca acesta să dea curs solicitării făcute de consilierii PNL. Sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 10, am solicitat o întâlnire cu cetățenii cartierului Aeorodrom la sediul Primăriei, pe 25 ianuarie, tot de la ora 10.00, dorim să aflăm ce doleanțe au cei din Sodomeni și Boșteni, cu cetățenii din Blăgești vrem să discutăm pe 1 februarie, cu cei din Gâștești pe 8 februarie, iar cu cei din Lunca pe 15 februarie. Locațiile vor fi alese de primarul Dumitru Pantazi, așa cum prevede legea” , a explicat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

Reamintim că în ultimii ani de zile, primarul Dumitru Pantazi nu a mai organizat dezbateri cu cetățenii pe tema proiectului de buget, preferând să comunice cu aceștia doar prin intemediul poștei sau a înscrisurilor depuse la sediul Primăriei.

loading...
Advertisements

Related posts

Furtul de indicatoare rutiere dă bătăi de cap autorităţilor

Redacția

Proiectul de buget, venituri și cheltuieli aferent anului 2016 a fost făcut public. Cetățenii, oamenii de afaceri sau asociațiile legal constituite pot face propuneri

Marius Parteni

UE a alocat 4 miliarde euro pentru autostrada Iași Târgu Mureș, dar guvernele PSD nu au vrut să ia banii

Redacția
Încarcă...