RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
CulturăIași

Premieră la Iaşi! Lucrări de Leonardo da Vinci şi Rembrandt pot fi admirate în cadrul unei expoziţii impresionante în Capitala Moldovei

Una dintre cele mai valoroase expoziții organizate vreodată în Iaşi şi-a deschis recent porţile, la Palatul Braunstein, din centrul oraşului. Astfel, ieşenii sunt invitaţi să admire lucrări celebre, semnate de cei mai cunoscuţi artişti.

Pentru realizarea acestei expoziţii a fost nevoie de o colaborare strânsă între mai multe instituţii culturale, din România şi din alte ţări ale Europei.

Este vorba despre Muzeul Albertina din Viena şi Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Astfel, expoziţia aduce, în premieră la Iaşi, o incursiune de peste jumătate de mileniu în istoria artei plastice europene. În acest context, ieşenii sunt invitaţi, până pe data de 12 noiembrie, la Palatul Braunstein din centrul oraşului, pentru a descoperi lucrări semnate de Leonardo da Vinci, Dürer, Rembrandt, Rubens, Brueghel şi multe alte nume celebre.

  

https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/leonardo-da-vinci-rembrandt-si-multi-alti-artisti-2309232.html

Related posts

Zilele „Mihail Sadoveanu”, la Casa de Cultură. Intră și vezi programul

Oana Cordoneanu

Casa cu blazoane, o perlă a arhitecturii săteşti din Buzău. Restaurarea face parte dintr-un proiect ce vizează 1.000 de case tradiționale

Redacția

La USV Iași începe campania gratuită dedicată prevenției bolilor la animalele de companie

Redacția
Încarcă...