RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Prelungire de arest pentru cinci traficanti de persoane

Procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) au solicitat ieri prelungirea arestului preventiv pentru cinci barbati acuzati ca au obligat doua copile sa se prostitueze. Oamenii legii sustin ca nu au reusit sa finalizeze ancheta in acest dosar si ca mai au de administrat probe in vederea finalizarii urmaririi penale. Anchetatorii considera ca liderul retelei este Radu Constantin Craciun.

Afacerea a fost planuita impreuna cu Gheorghe Pascu. Acestia au mai racolat doi agenti de paza, Constantin Topita si Vasile Radu, de la diferite pensiuni din zona Pascani, la care fetele mergeau cu diversi clienti. Ei se ocupau in mod direct de incasarea banilor si aveau grija de fete, in cazul in care acestea racolau vreun client mai violent. Potrivit anchetatorilor, gruparea condusa de Radu Craciun si-a inceput activitatea in septembrie 2012 si a actionat pana in noiembrie.

Dupa ce le-au testat pe cele trei fete, una de 14 ani, una de 15 si una de 16 ani, care proveneau din familii foarte sarace, membrii retelei au inceput sa le bata si sa le oblige sa practice prostitutia. In prima faza, au vandut victimele catre prietenii si cunostintele lor, care aveau chef de senzatii tari. Ulterior, cand au vazut ca se pot face bani frumosi de pe urma fetelor, tinerii le-au obligat sa practice prostitutia pe Drumul European, in zona Roman – Targu Frumos. Astfel, majoritatea clientilor erau soferi de TIR, care plateau intre 50 si 100 lei. Clientii mai pretentiosi mergeau cu fetele la pensiunile din zona municipiului Pascani sau din orasul Targu Frumos. Atunci cand era cazul si clientii aveau bani mai multi, fetele le recomandau o serie de garsoniere pentru inchiriat.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Tineri din Lespezi și Tătăruși depistați în trafic conducând mopede neînmatriculate și fără a deține permis de conducere

Redacția

Tamponare între două autoturisme pe DJ 208, la Conțești (FOTO)

Marius Parteni

Topul şcolilor de şoferi din Pașcani

Redacția
Încarcă...