RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pregătiți dosarele! Primăria va redistribui terenurile vacante destinate construcțiilor pentru tineri!

O parte din loturile destinate contrucției de locuințe pentru tineri, va fi redistribuită anul acesta. Municipalitatea va retrage dreptul de folosință al terenului tinerilor care au primit lotul dar nu au reușit să demareze construcția la un an de la atribuire sau au renunțat la dosar.

Primul pas a fost făcut. Pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare se află un proiect care urmărește retragerea dreptului de folosință asupra unor loturi de teren rămase vacante.

 

  

“Pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre privind retragerea dreptului de folosință asupra lotului de teren destinat construirii de case pentru tinerii până în 35 de ani. În anii anteriori au fost atribuite aceste suprafețe de teren pentru a se construi case. O parte dintre solicitanți au renunțat sau nu și-au îndeplinit condițiile conform legii 15 de a începe construcția în termen de un an de la atribuire”, a declarat viceprimarul Gabriela Nedelcu.

În primă fază, proiectul va fi supus dezbaterii și votului consilierilor locali. Terenurile au fost inventariate și  urmează să facă obiectul unui nou proiect de hotărâre.

“Supunem dezbaterii acest proiect. Am fost pe teren cu comisia de specialitate, le-am inventariat, urmând ca imediat după aprobarea retragerii dreptului de folosință, să intervenim cu următorul proiect de hotărâre prin care actualizăm inventarul suprafețelor de teren destinate construirii vacante”, a mai precizat viceprimarul.

Comisia va analiza toate dosarele, precum și cererile depuse până la această dată, iar în final, va atribui suprafețele vacante altor tineri care se încadrează în condițiile legale.

“Tot în cadrul comisiei, vom analiza ulterior toate dosarele și cererile depuse până la această dată, urmând ca în ședința din luna viitoare să venim cu un proiect de hotărâre privind atribuirea acestor suprafețe vacante altor tineri până în 35 de ani, care au  dosar și se încadrează în criteriile legale”, a declarat Gabriela Nedelcu. 

{jcomments off}

Related posts

Jurnal de Pașcani : Deputatul Rățoi : “Nu dă Pantazi apa la Iași”

Redacția

Cod portocaliu de ploi abundente și vijelii în aproape toată țara. Cod galben în restul județelor

Redacția

Șoferi, atenție cum circulați spre Valea Seacă! Zeci de tiruri care așteaptă să fie încărcate cu sfeclă blochează traficul (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...