NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieIași

Pregătiri pentru Sărbătorile Iașului

Sute de mii de crizanteme sunt pregătite în ghivece pentru sărbătorile de anul acesta dedicate Sfintei Parascheva. Acestea se află deja în pepiniera Serviciilor Publice Iași și vor înflori până la începutul lunii octombrie. Pregătirile sunt în toi și volumul de muncă este foarte mare pentru angajații societății primăriei care spun că rezultatele vor fi pe măsură.

Crizanteme galbene, roz, alb si roșii vor înfrumuseța spațiile verzi din oraș cu ocazia Sărbătorilor Iașului. Angajații Servicii Publice Iași lucrează intens pentru ca florile să arate cât mai bine până la începutul lunii viitoare. Sunt specii diferite de crizanteme, care rezistă și la temperaturi mai scăzute.

„Producția serei se axează în principal pe producția de crizanteme întrucât aceste flori sunt reprezentative pentru Sărbătorile Iașului. Avem nevoie de un număr mai mare de flori decât în anii precedenți. În acest an, producția de crizanteme a atins o valoare record pentru noi ca societate: 30.000 de plante pe diferite stadii de dezvoltare. Am avut crizanteme timpurii, deja au fost plantate în teren, în parcuri, în zonele amenajate”, a spus Laurențiu Ivan, director Servicii Publice Iași.

Pentru ca orașul să fie plin de culoare, anul acesta Servicii Publice Iași a plantat în cadrul pepinierei nu mai puțin de 1,2 milioane de flori.

Advertisements
  

„Cea mai mare producție realizată în cadrul serilor noastre am avut aproximativ 650.000, 450 de mii de plante bianuale si 100 mii din celelalte tipuri de flori, primăvara, toamna, deci undeva la un milion 200 de mii de plante realizate în sere”, a mai spus Laurențiu Ivan, director Servicii Publice Iași.

Advertisements

Cine dorește poate achiziționa contra cost crizanteme din cadrul pepinierei.

telem.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

De ce s-a întrerupt de fapt furnizarea apei, miercurea trecută! Vlasie neagă vehement această variantă!

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe patru străzi din Tg. Frumos

Redacția

Dumitru Pantazi a uitat când, de unde și pentru ce s-a împrumutat Pașcaniul cu aproximativ 30 de milioane de euro. Cum comentezi?

Marius Parteni
Încarcă...