NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentIași

Pregătiri pentru Sărbătorile Iașului

Dupa doi ani de pauza, toate evenimentele organizate cu ocazia Sarbatorilor Iasului vor avea loc. Marți a fost votat de Consiliul Local bugetul alocat pentru intreg programul. Autoritatile au anuntat ca vor fi reluate mai multe actiuni precum Ceaiul si Masa Pelerinilor, Targul de toamna, Sarbatoarea Vinului si Parcul de distractii.

Anul acesta, Primaria Iasi va aloca un buget de 1,1 milioane de lei pentru organizarea Sarbatorilor Iasului. Programul va fi cuprinde pe langa ceremoniile religioase organizate cu ocazia Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, conferinte, concerte, targuri, foc de artificii si evenimente culturale.

Noi speram ca pana pe data de 14 octombrie cand este programat sa gasim personalitatile culturale artistice cu care sa desfasuram acest spectacol. Cuprinde cheltuiala intreaga inclusiv scena, sonorizare, sunet, artisti. Noi cheltuim de obicei 800.000 de lei alocat pentru acest lucru dar am incercat sa ne rezumam la acea suma maxima de 1,2 milioane lei”, a declarat Mihai Chirica, primar Iasi.

Autoritatile spun ca veniturile obtinute din activitatile comerciale ar fi de 1,5 milioane de lei si ca din aceste incasari s-ar putea amortiza cheltuiele cu organizarea tuturor evenimentelor.

Advertisements
  

Vrem ca pe la 1 octombrie sa putem da la tiparit afisele, bannerele si sa integram programul nostru cu programul Mitropoliei. Conventia pe care am facut-o in cursul zilei de ieri cu domnul Sturzu a fost ca programul Mitropoliei sa fie comunicat de catre Mitropolie urmand ca noi sa il integram functie de celelalte detalii pe care le vom pune la punct impreuna”, a mai spus edilul.

Advertisements

Momentan, perioada pelerinajului a fost gandita pentru perioada 8-16 octombrie.

telem.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cât ar putea sta după gratii tânăra care şi-a ucis cu ciocanul de şniţele iubitul de 71 de ani

Redacția

Zi de bucurie și de har pentru comunitatea catolică din Pașcani

Redacția

Oameni ai locului 10 Mai 2017: Învățământ România: Noutăți. Examene. Procese câștigate

Redacția
Încarcă...