NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Pregătiri la Iași pentru Ziua Unirii (Video)

Duminică, 24 ianuarie, ceremoniile vor debuta la ora 11.30 prin depunerea la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii a unor coroane și jerbe de flori din partea partidelor politice, asociațiilor și altor organizații civice.

Intonarea imnului național al României va precede serviciul religios programat la ora 12.00, ceremonial la care vor lua parte ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și PS Iosif Păuleț, Episcopul Diecezei Romano – Catolice de Iași.

După încheierea Te Deum – ului va urma depunerea de coroane de către oficialități atât la monumentul din Piața Unirii, cât și la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Biserica Trei Ierarhi, eveniment programat pentru ora 13.00 și în cadrul căruia va fi săvârșită și o slujbă de pomenire de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.Anul acesta se împlinesc 162 de ani de la înfăptuirea, la Iași, a Unirii Principatelor Române, primul pas major realizat în demersul istoric de făurire a României Mari.

telem

  
Advertisements

Related posts

Ionel Vatamanu: La mulți ani, Târgu Frumos! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!

Teona Gherasim

Pășcănenilor li s-a pregătit un program artistic divers pentru sărbătorile de iarnă

Teona Gherasim

Veteranul Dumitru Rățoi sărbătorit astăzi la împlinirea unui secol de viață. A primit titlul de cetățean de onoare al Pașcaniului

Oana Cordoneanu
Încarcă...