NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prefectura Iași: 101 localități din județ au raportat pagube în urma precipitațiilor!

Prefectura Iași anunță că în urma fenomenelor meteorologice din ultima perioadă în județul Iași, s-au întrunit 53 Comitete Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) care au inventariat și evaluat pagubele produse în 101 localități, iar rapoartele au fost înaintate către Instituția Prefectului – Județul Iași.

Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, a dispus suplimentarea echipelor desfășurate în teren cu personal de la instituții precum Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și alte echipe care, la rândul lor, constată și evaluează pagubele produse și le coroborează cu rapoartele transmise de CLSU-uri.

“Am luat măsuri de suplimentare a resurselor alocate activității de constatare în teren a pagubelor astfel încât să avem cât mai repede o imagine de ansamblu și să putem propune Guvernului adoptarea unei Hotărâri de alocare a unor sume pentru intervențiile necesare refacerii infrastructurii afectate”, declară Prefectul Marian Grigoraș.

În cursul acestei săptămâni aceste comisii de constatare și evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteorologice vor întocmi și apoi vor prezenta rapoartele-sinteză în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), urmând ca CJSU să elaboreze cu celeritate un proiect de hotărâre de guvern în vederea alocării unor sume din fondul de intervenții al guvernului prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2020.

loading...
Advertisements

Related posts

Bătaie de joc! DJ 208 Lespezi-Pașcani-Mircești, abia asfaltat, prezintă deja urme de degradare (VIDEO)

Redacția

Viceprimarul municipiului, chemat la raport!

Ema Roman

Ţeapă după festivalul berii: Organizatorii au uitat să achite pentru închirierea terenului, eliberând ca garanţie o filă CEC fără ştampilă

Marius Parteni
Încarcă...