NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Prefectura continuă verificările la balastierele din județ. Sprijin cu ajutorul Unității Speciale de Aviație

Conducerea Prefecturii Iași a arătat că va continua seria controalelor la balastierele din județ și în acest an. În ultima vreme s-au constatat mai multe sesizări cu privire la unele balastiere care sapă în albiile râurilor și distrug totul în jur. În aceste condiții, autoritățile au făcut mai multe controale pentru a vedea dacă firmele respective lucrează legal.

„O acțiune foarte bună, derulată pe parcursul anului trecut, prin ordinul prefectului, a fost cea de verificare a legalității funcționării balastierelor de pe raza județului Iași. Am făcut demersurile necesare ca această acțiune de control să continue și în acest an, din comisia mixtă constituită facând parte reprezentanți ai următoarelor instituții: Administrația Bazinală de Apă Siret – Sistemul Independent Pașcani, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Iași și Serviciul Județean de Metrologie Legală Iași”, a spus prefectul Marian Grigoraș.

Acesta a arătat că vor avea loc și verificări cu ajutorul elicopterelor.

„Totodată, Unitatea Specială de Aviație Iași va oferi sprijin în cazul în care va fi necesară observarea aeriană a activității unor obiective. Comisia mixtă va face raportări periodice cu privire la situațiile constatate pe teren. Operatorii economici care exploatează astfel de balastiere trebuie să înțeleagă că această activitate trebuie făcută cu respectarea strictă a cadrului legal și a autorizațiilor emise de instituțiile competente, iar abaterile vor fi tratate cu severitate”, a mai spus prefectul județului Iași.

  

bzi

Advertisements

Related posts

Au fost achiziționate primele arme pentru pădurarii din județul Iași. Legea a fost modificată după ce au fost omorâți mai mulți angajați silvici

Redacția

Atenție, se anunță vreme rea! Iată recomandările Poliției

Redacția

În prag de colaps: 100 de prezentări pe zi la Triajul COVID, spitalele sunt ocupate 100%

Redacția
Încarcă...