„Venitul minim de incluziune este un sprijin financiar acordat de stat, extrem de util pentru persoanele vulnerabile, care nu îşi pot asigura un nivel de trai minimal. Scopul acestui ajutor este de a preveni sărăcia în rândul copiilor şi de a stimula participarea acestora la sistemul de educaţie”, a afirmat prefectul Rareş Hopincă, potrivit News.ro.
bani-lei-RomaniaFoto: Dreamstime
Conform actului normativ, venitul minim de incluziune este compus din una sau mai multe categorii de ajutoare financiare:
- ajutor de incluziune – ajutorul financiar acordat familiilor cu venituri sub 275 lei/lună sau 400 lei/lună în cazul persoanelor singure cu vârsta de cel puţin 65 de ani, pentru asigurarea necesităţilor zilnice de viaţă;
- ajutor pentru familiile cu copii – ajutorul financiar acordat familiilor cu venituri mai mici de 700 lei/lună, care au în întreţinere unul sau mai multi copii în vârstă de până la 18 ani, în scopul prevenirii riscului de sărăcie a copilului şi stimulării participării acestuia în sistemul de educaţie”, mai indică sursa citată.
Pentru a beneficia de venitul minim de incluziune, începând cu 01.01.2024, solicitanţii care au domiciliul ori reşedinta sau, după caz, trăiesc în municipiul Bucureşti,
» Citește continuarea pe pagina autorului