RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Prefectul Județului și DSP Iași, anchetă la Pașcani, la solicitarea Actualitatea Tv în cazul decesului copilului de la Liceul ”Nicolae Iorga”

Decesul fulgerător al unui elev al Liceului Tehnologic ”Nicolae Iorga”, a cărui cauză urmează să fie stabilită, a ajuns în atenția prefectului Județului și Direcției de Sănătate Publică. Reporterii Actualitatea Tv au solicitat astăzi reprezentanților instituției, cât și viceprimarului Gabriela Nedelcu , să intevină în acest caz.

Micuțul de doar 7 ani a decedat ieri seară la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. Cauza exactă a morții urmează să fie stabilită după necropsia ce va fi realizată de medicii de la Institutul de Medicină Legală.

În urmă rămân multe semne de îmtrebare. Tatăl copilului, care ieri a contactat reporterii Actualitatea Tv s-a declarat nemulțumit de timpul de reacție al personalului de la Serviciul de Ambulanță Pașcani.

Fără a lua și ține apărarea celor acuzați, trebuie să remarcăm faptul că intervențiile la situațiile de urgență, unde implică și prezența medicului, se desfășoară greu, din lipsa personalului și a mașinilor din dotare.

  

Reporterii Actualitatea Tv au aflat de la Gheorghe Spiridon, directorul Liceului  Economic ”Nicolae Iorga”, că situația ar fi fost gestionată și că Direcție de Sănătate Publică cât și personalul medical de la cabinetul școlar cunoșteau cazul, iar recomandările au fost respectate. Mai exact, copii au fost expertizați și controlați din punct de vedere medical, iar sălile de curs au fost dezinfectate.

Astăzi , prefectul Marian Șerbescu și Liviu Stafie, directorul DSP Iași au promis verificări și măsuri clare. Prefectul susține că au fost organizate concursuri pentru angajarea de noi medici la Serviciul de Ambulanță Pașcani.

Liviu Stafie, șeful DSP Iași, ne-a declarat astăzi că va trimite mâine la Pașcani specialiști pentru a verifica situația.  

Related posts

Tragedia de la Săpoca, posibilă oricând la Iaşi. „Doar o palmă? A fost o zi bună“

Redacția

1 Octombrie- Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului la sân. Primăria Pașcani va fi iluminată în roz

Redacția

Alcoolul dă verdictul: S-au înrăit bătrânii noștri!

Răzvan Grecu
Încarcă...