NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraș, s-a deplasat în comunele aflate în scenariul roşu

În două comune din județ, Răchiteni și Ceplenița, a fost nevoie de măsurile preventive suplimentare prevăzute de legislație pentru că incidența a crescut foarte mult (5,47 în Răchiteni și 3,80 în Ceplenița). Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș a fost în vizită în cele două localități ieșene.

„Astăzi am vizitat ambele comune, unde am avut discuții cu primarul Petre Doboș, la Răchiteni și cu Dumitru Laiu, la Ceplenița”, a transmis prefectul județului Iași.

Locuitorii comunelor Răchiteni și Ceplenița trebuie să circule cu declarație pe proprie răspundere

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică cetățenii din Răchiteni vor circula în intervalul orar 20.oo – 5.oo doar în situații deosebite speciale și pe bază de declarație pe proprie răspundere. De asemenea, agenții economici din comună vor trebui să oprească activitatea la ora 18.oo în zilele de weekend și pot redeschide la ora 5.oo. Acestea sunt măsuri care se aplică în cazul unei incidențe de peste 4 la mie.
Concomitent, în Răchiteni și Ceplenița, se aplică celelalte măsuri preventive: sunt interzise activitățile în cazul agenților economici de tip restaurante sau cafenele, sunt închise barurile, nu pot avea loc evenimente publice, spectacole, dar și altele specificate în hotărârile CJSU Iași nr. 113 și 114 din luna august.

„Conform ordinului pe care l-am emis, polițiștii veghează atât în Răchiteni, cât și în Ceplenița la respectarea măsurilor preventive, în cadrul verificărilor fiind vizate atât persoanele fizice, cât societățile comerciale. Sâmbătă, 4 septembrie, vom trimite la Răchiteni o echipă mobilă de vaccinare. Îndemnăm cetățenii să aibă încredere și să se vaccineze pentru că astfel evităm creșterea numărului de cazuri, evităm internările în spital dacă boala este agresivă, evităm carantina și nu riscăm să îmbolnăvim pe cei dragi”, a mai spus prefectul.

  
bzi.ro
Advertisements

Related posts

Peste 300 de participanți la Festivalul Tineretului din Ciohorăni

Redacția

Decizia schimbării viceprimarului de Valea Seacă a fost amânată! Şedinţa de CL nu s-a mai ţinut din lipsă de cvorum

Ema Roman

A născut acasă, iar copilul a murit. Acum este cercetată de polițiști!

Răzvan Grecu
Încarcă...