NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prefectul a solicitat primarului Pantazi să stopeze cheltuielile neesențiale pe timpul stării de urgență

Prefectul județului Iași a solicitat astăzi primăriilor să-și revizuiască bugetele și să elimine de acolo orice cheltuială  nejustificată, iar resursele financiare să fie disponibilizate pentru gestionarea cât mai bună a epidemiei provocate de noul coronavirus.

În adresa ce a ajuns și la Primăria municipiului Pașcani, Marian Grigoraș explică că aceste solicitări au fost făcute de Ministerul de Finanțe odată cu instituirea pe teritoriul României a stării de urgență.

„Potrivit precizărilor Ministerului Finanțelor Publice, având în vedere măsurile stabilite în sarcina autorităților administrației publice centrale prin Decretul numărul  195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, se impune ca fiecare ordonator principal de credite să efectueze urgent și cu maximă responsabilitate o analiză a bugetului propriu și a instituțiilor subordonate, astfel încât sumele identificate în bugetele proprii ca nefiind obligatorii să fie disponibilizate în vederea redirecționării pentru finanțarea cheltuielilor urgente generate de contextul evoluției situației epidemiologice internaționale determinată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2”, spune prefectul județului Iași.

Tot în document, prefectul Marian Grigoraș recomandă și achizițiile la care municipalitatea trebuie să renunțe.

„În acest sens, recomandăm interzicerea achiziției de autoturisme, mobilier, aparatură birotică, precum și alte dotări independente, efectuarea de cheltuieli pentru exproprieri, pregătire profesională, deplasări”, se mai arată în adresa prefectului.

Cu toate acestea, Primăria municipiului Pașcani a achiziționat în ultimele zile o imprimantă multifuncțională laser în valoare de 6.200 de lei și flori în valoare de 37.000 de lei. În acest moment, în fondul de urgență al Primăriei se află doar 150.000 de lei.

Advertisements

Related posts

Firmele închise de COVID-19 vor fi scutite de la taxa de salubrizare

Răzvan Grecu

Primăria a prelungit contractul cu administratorul padocului din pădurea Moţca (DOC)

Ema Roman

Noi pagube raportate în urma precipitaţiilor de la sfârşitul săptămânii trecute

Redacția
Încarcă...