NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Povestea tulburătoare a unui copil din Iași devenit supererou după moarte

În ciuda scandalurilor din jurul listei de transplant, în ciuda neîncrederii, în ciuda reținerii Bisericii Ortodoxe Române, tatăl și mama lui Paul Nicolas Călin, un băiat de 7 ani, din Iași, mort într-un accident rutier, au hotărât să ofere o speranță celor care se stingeau în așteptarea unor organe.

 

O femeie cu ochi blânzi plânge aplecată peste un pat din Spitalul Județean din Iași. În el stă întins Paul, băiatul ei de doar 7 ani. Copilul e în moarte cerebrală, doar aparatele îl țin în viață. Femeia se frământă. Cu doar câteva minute în urmă, le-a zis medicilor că nu e de acord să doneze organele fiului ei, măcinată de durere și de felul brutal în care i-a sunat întrebarea. „Nu mi s-a explicat nimic, decât atât: «hai, ești de acord, vrei?»”. Dar acum, după ce medicii au ieșit din salon, iar ea a rămas singură cu cel mic, își amintește ce copil bun era Paul, cum lua dulciurile din casă și „le împrăștia la copii”, cum îl iubea tot cartierul și cum i-a zis într-o zi că vrea să fie un supererou. Ca Spiderman. Apoi se întreabă cum ar fi fost dacă și băiatul ei ar fi avut nevoie de transplant și nu s-ar fi găsit un donator.

Își îndreaptă ochii către o icoană din salon și zice: „Hai, Paulică, să te facă mama un supererou îngeraș”. „Hai, mămică, să ajutăm și alți copii”, îi spune ea băiețelului imobilizat la pat. Femeia nu știe că organele lui, deși mici, ar putea ajunge și la unii din miile de adulți care așteaptă de ani buni organul salvator. Pleacă de la capul băiatului și se duce la asistente. S-a răzgândit, le spune Petronela Călin, mama de 39 de ani, care lucrează ca femeie de serviciu la mai multe scări de bloc din Iași. Donează.

Citiți povestea tulburătoare în variantă integrală pe libertatea.ro.

 

loading...
Advertisements

Related posts

Marele premiu la Loto 6/49, în valoare de peste 1 milion de euro, a fost câștigat la Iași

Redacția

Podul lui Dumnezeu și legendele care s-au transmis din generație în generație

Redacția

O fetiță de doi ani a ajuns la spital cu 20 % arsuri din suprafața corpului

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site