RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiPolițieȘtirea zilei

Povestea polițistului care s-a împușcat în cap lângă teiul lui Eminescu. Decepție în dragoste

Tânărul era agent într-o comună din Botoşani. A luat maşina postului de poliţie şi pistolul şefului său şi a venit la Iaşi. În jurul orei 3 dimineaţa a ajuns în parcul Copou, iar o oră mai târziu şi-a luat zilele.

Poliţistul care a fost găsit mort în parcul Copou, la mică distanţă de Teiul lui Eminescu, s-a sinucis trăgându-şi un glonţ în cap cu un pistol Beretta, în jurul orei 4 dimineaţa. Arma este recent intrată în dotarea poliţiei române. Potrivit procurorilor, camerele de supraveghere l-ar fi surprins pe acesta prin zona parcului Copou. Bărbatul era singur, ceea ce îndepărtează ipoteza vreunei crime în acest caz.

În vârstă de 24 de ani, tânărul Andrei Axinte ar fi luat maşina de poliţie a postului Leorda, din Dorohoi, apoi ar fi furat pistolul din dotarea şefului său şi ar fi venit la Iaşi. Tânărul ar fi parcat autoturismul pe o străduţă din zona Palas, unde a fost găsită ieri la amiază de către poliţişti. Apoi ar fi mers pe jos, aiurea, prin oraş, iar în timpul nopţii s-ar fi împuşcat în cap.

Pistolul de poliţie ar fi aparţinut şefului de post Leorda, Robert Alexa, în vârstă de 30 de ani, numit temporar pe acest post, în urma pensionării fostului şef, în luna decembrie 2021.

  

Corpul tânărului a fost găsit de către o femeie care trecea prin zonă, la ora 6.05.

„În data de 14 martie, în jurul orelor 6, o persoană de sex feminin a sesizat prin apel 112, faptul că în parcul Copou din municipiul Iaşi, a descoperit trupul unui tânăr lângă care se afla o armă. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că persoana decedată era agent de poliţie din cadrul IPJ Botoşani. Acesta prezenta o urmă de împuşcare în zona parietal occipital dreapta, în apropierea mâinii drepte identificându-se un pistol tip Beretta. În cauză continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs decesul bărbatului“, a precizat Mihaela Apostol, şefa Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Axinte se afla în perioada de tutelă, adică era ajutat o perioadă pentru a se integra în rândurile poliţiei, pe postul de ajutor şef. Dumincă seară, Axinte a mers la postul de poliţie Leorda de unde a furat pistolul Beretta aparţinând şefului de post şi care se afla într-un fişet metalic. Arma era, chipurile, „asigurată“ însă regulamentul intern spune că arma nu se lasă în fişet. Acesta a luat şi autoturismul din dotarea poliţiei şi a plecat la Iaşi, unde a parcat autoturismul în apropiere de Palas Mall. De acolo, acesta a mers pe jos, singur, până în parcul Copou, unde s-a aşezat pe o bancă. Aici, după ce a fumat câteva ţigări, poliţistul s-a ridicat de pe bancă, şi-a pus pistolul la tâmpla dreaptă şi a tras. Glonţul a pătruns în cutia craniană şi a ieşit, fiind căutat ulterior de criminalişti prin parc. Pistolul a fost găsit lângă bărbat, dezasigurat, armat şi cu cocoşul tras, cu un alt glonţ pe ţeavă. De asemenea, în magazia armei se mai aflau 15 cartuşe. Criminaliştii au mai găsit într-un rucsac al agenului aflat pe bancă un alt încărcător cu 17 gloanţe. Nu a fost găsită, deocamdată, nicio scrisoare de adio. Concluziile medico-legale au arătat că tânărul a murit instantaneu.

„Moartea bărbatului a fost violentă, şi s-a datorat insuficienţei cardio – respiratorii ca urmare a unui traumatism cranio-cerebral acut, dilacerare cerebrală. Aspectul leziunilor arată faptul că împuşcarea a avut loc din dreapta spre stânga, orificiul de intrare fiind în partea dreaptă, iar cel de ieşire, în partea stângă. De asemenea, în regiunea frontal dreaptă s-a observat urme de praf de pulbere. În afara leziunilor specifice împuşcării, corpul nu prezintă alte urme de violenţă“, au completat medicii legişti.

Andrei Axinte ar fi intrat în rândurile poliţiştilor din sursă externă începând cu data de 1 ianuarie 2022. Acesta s-a născut în Suceava, iar apoi ar fi fost adoptat de către o familie de asistenţi maternali de la 10 ani. Primarul din Leorda, Ştefan Dulgheru, crede că gestul necugetat ar fi fost provocat de o „decepţie în dragoste“ cu o fată din Iaşi.

ZIARULDEIASI.RO

Related posts

Pășcănean depistat de polițiști cu mașina plină de țigări de contrabandă, ascunse în caroserie

Redacția

Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, de neoprit la Paşcani

Ema Roman

Conducerea DNA Iaşi, preluată de procurorul care l-a trimis în judecată pe şeful Institutului de Cardiologie

Redacția
Încarcă...