RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Povestea lui Niculae Bădălău: mână lungă, obraz gros. Cum a ajuns fostul ministru PSD la Curtea de Conturi

Niculae Bădălău, politician înscăunat la șefia Curții de Conturi, a fost arestat 30 de zile. Ex- PSD-istul are un lung istoric al problemelor cu legea, dar și o poveste despre cum a legiferat în propriul interes.

Niculae Bădălău a ajuns cu cătușe la mâini FOTO Inquam Photos / S. Cîrstoveanu

Niculae Bădălău a ajuns cu cătușe la mâini FOTO Inquam Photos / S. Cîrstoveanu

Curtea de Apel a decis luni arestarea pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău, vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi. Fostul ministru al Economiei (noiembrie 2018-noiembrie 2019) este acuzat de dare de mită în formă continuată și trafic de influență.

  

Potrivit referatului de arestare, care citează dintr-un primar denunțător, Bădălău „și-a dezvoltat un adevărat mod de operare din obținerea de contracte de lucrări de la primăriile din județele Giurgiu și Teleorman pentru firmele controlate de el, prevalându-se de funcțiile anterioare și mai ales de calitatea lui actuală, care îi permite să afirme că neexecutarea lucrărilor nu va fi constatată de organele Curții de Conturi a României. De asemenea, acesta profită și de faptul că primarii sunt timorați de calitatea sa, temându-se că, în cazul în care nu acceptă cedarea lucrărilor către firmele indicate de el, vor putea fi supuși unor controale din partea Curții de Conturi a României”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Cum se completează formularul digital PLF, obligatoriu la intrarea în România din 20 decembrie

Redacția

Mutări de primari la Iași. Doi edili ai PMP și USR vor candida pe listele PSD

Redacția

Rafila pasează responsabilitatea privind taxa pe „boală“ în curtea PNL: Propunerea a venit de la Ministerul de Finanţe

Redacția
Încarcă...