NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Posibilitatea prelungirii perioadei destinate autorecenzării

Institutul Național de Statistică analizează posibilitatea prelungirii perioadei destinate autorecensământului, iar vineri va fi luată decizia.

Termenul inițial pentru încheierea acestei etape era stabilit pentru duminică, 15 mai.

În ultima săptămână, oamenii au manifestat un interes ridicat pentru autoreprezentare, precizează redactorul RRA Alina Stănuță: ” O decizie a Institutului Național de Statistică ar putea fi luată astăzi, iar, potrivit unor surse, autoritățile intenționează să prelungească perioada de autorecenzare cu două săptămâni. Acestea sunt optimiste și se așteaptă ca peste 55% din populație să apeleze la metoda online de recensământ. Până în acest moment, potrivit acelorași surse, s-au depășit 8.300.000 de chestionare completate. De exemplu, doar ieri s-au înregistrat aproximativ 500.000 de chestionare, în condițiile în care în trecut media era de 125.000 de chestionare pe zi. Statistica mai arată că până în prezent au apelat la recensământul online atât tineri, cât și persoane trecute de prima tinerețe. Cei în vârstă apelează la recensământul online asistat.”

După prima etapă de autorecenzare, cei care nu și-au introdus datele online vor trebui să le furnizeze recenzorilor care vor veni la domiciliu.

Advertisements
Advertisements
  

Participarea la recensământ este obligatorie prin lege, iar cei care refuză sau împiedică să ofere datele riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

radio romania

Advertisements
Advertisements

Related posts

Început de săptămână canicular la Pașcani și în toată regiunea Moldovei

Ema Roman

Trei incendii de vegetație în zona Pașcaniului. Persoanele iresponsabile riscă amenzi de până la 2.500 lei

Oana Cordoneanu

Bussines cu apartamentele ANL la Pascani

Redacția
Încarcă...