NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Posibile majorări ale taxelor și impozitelor locale, pentru anul 2022

Taxele și impozitele locale nu au crescut în anul 2021, decât cu rata de inflație de 2,6%, așa cum a propus fosta conducere a municipiului, dar despre o majorare a acestora de anul viitor, se discută la nivel de autoritate locală. Nu este clar dacă vom avea parte de o creștere în bloc a acestora, sau vor fi discutate doar anumite creșteri.

Reprezentanții Primăriei Pașcani spun că se face o analiză a nivelului actual al taxelor și impozitelor locale, raportat chiar la alte municipii și comune din țară. Anunțul a fost făcut în conferința de presă de astăzi, de la sediul Primăriei.

Reprezentanții instituției susțin că va fi un dialog cu toate formațiunile politice, prin care se dorește luarea unei decizii bazate pe date clare.

„Avem de realizat multe lucruri. Pentru aceasta este nevoie de bani. Noi căutăm soluții peste tot. Nu ascund faptul că de o lună de zile analizăm posibilitatea creștererii taxelor locale. Sunt anumite taxe ce trebuie reanalizate”, a declarat primarul Marius Pintilie.

  

La baza discuțiilor se va ține cont și de ceea ce oferă astăzi municipiul Pașcani. Se va putea vorbi chiar de o scădere a taxelor, așa după cum a susținut în plenul comisiei Economice, consilierul Constantin Nemțanu. El a spus că în cazul unor tarife practicate în piață, se impune o scădere a acestora.

Anul în curs nu va aduce majorări ale taxelor și impozitelor locale, altele decât cele aprobate de fosta administrație. Taxele și impozitele locale pentru anul 2022 vor fi discutate în lunile iunie-iulie, din acest an.  

Advertisements

Related posts

Intervențiile pompierilor din Târgu Frumos din ultimele zile

Redacția

Comisia de fond funciar amendată de judecători, pentru că nu respectă hotărârile judecătorești de eliberare a titlurilor de proprietate

Răzvan Grecu

Ungaria și-a închis de azi frontierele, însă primește turiști din Cehia, Slovacia și Polonia. În ce condiții pot intra românii

Redacția
Încarcă...