RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Posibil focar de COVID-19 la Institutul de Psihiatrie Socola!

Posibil focar de COVID-19 în Iaşi. Doctorul Șerban Turliuc de la Institutul de Psihiatrie Socola, împreună cu un asistent medical, au fost depistaţi pozitiv la infectarea cu COVID-19.

Doctorul Șerban Turliuc şi un asistent medical au fost depistaţi pozitiv la infecarea cu COVID-19, amândoi lucrează la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi. Conform surselor EXCLUSIVE BZI.RO, doctorul şi asistentul au adus virusul din exteriorul spitalului. Doctorul Şerban Turliuc este şi preşedintele Consiliului de administraţie al Institutului Socola din Iaşi.

Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi poate deveni un focar de infectare cu COVID pentru că sunt pavilioane deschise şi riscul de îmbolnăvire este unul mare. Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi a demarat o anchetă epidemiologica. Conform surselor BZI.RO, medicul a adus virusul din exterior. Riscul de infectare a pacienţilor este unul enorm, mai ales din cauza faptului că medicul a participat la raportul de gardă pe salon. În acest fel, probabilitatea că multă lume să fie infectată este uriaşă.

Institutul de psihiatrie Socola are, în prezent, protocoale serioase privind împiedicarea răspândirii cu COVID-19. Până acum, în institut, nu a fost depistat niciun pacient cu COVID-19, semn că protocoalele au fost extrem de bune. Totuşi, virusul a pătruns din exteriorul spitalului.  Doctorul Șerban Turliuc şi un asistent medical a fost depistaţi cu COVID-19 . Soţia doctorului Turliuc este medic la Neurochirurgie iar sursa COVID-19 ar putea fi aceasta.  Doctorul avea de trei zile febră, ieri a ieșit pozitiv la testul rapid, iar astăzi s-a confirmat și cu testul PCR.

  

Medicul a dat dovadă de inconștiență crasă ținând cont de faptul că este medic!! şi că de trei zile se simţea rău, avea febră şi stări specifice de COVID-19. Acesta a ales să ţină raportul de gardă, să umble prin public şi să pună în pericol santatea lui, a pacienţilor, şi a tuturor ieşenilor cu care a intrat în contact. Este cu absolut şocant faptul că soţia lui este şi ea medic la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Cum o familie de medici poate să se comporte atât de inconştient? Medicul ar trebui dus cu izoleta de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase. Desigur, o anchetă disciplinară ar trebui să fie pornită.

Deși fostul director medical,  a recomandat încă din martie suspendarea raportului de Gardă cu număr mare de persoane, Turliuc s-a opus și raportul a continuat cu prezenţa unui număr mare de persoane (peste 50). Deşi pe perioada stării de urgenţă întâlnirile cu peste trei persoane era interzis şi până în prezent.

Institutul de Psihiatrie Socola este sigurul institut de profil din România. Cel mai mare dezavantaj este reprezentat de construcţia clădirii. Fiind o clădire veche, saloanele în care sunt internaţi pacienţii sunt mari şi pot găzdui un număr ridicat de persoane. Situaţia este una gravă ţinând cont de faptul că, în Institut, sunt internate multe persoane care au diverse comorbilitati.  La Institutul Socola sunt 1100 de angajaţi.

bzi

Related posts

Un copil din Pașcani este de aproape două zile în comă după ce a băut votcă. A ajuns la spital cu o alcoolemie de 3 la mie

Redacția

Veşti bune pentru asistenţii medicali: cei care au făcut la Iaşi post-liceala înainte de 2007 vor avea în sfârşit diplomele recunoscute în UE

Redacția

Premierul spune că România are capacitatea să testeze 55.000 de persoane zilnic, dar nu există cerere

Redacția
Încarcă...