RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Porumb pe cele 51 de hectare ale serelor din Blăgești! Încă un an, o nouă cultură!

Un nou an agricol, încă o cultură de porumb pe cele 51 de hectare ale serelor din Blăgești, gestionate astăzi de firma omului de încredere al lui Dumitru Pantazi, fostul primar al Pașcaniului.

În timp ce sute de cetățeni din municipiu așteaptă să intre în posesia suprafețelor de teren solicitate de Primărie și în plin scandal pe marginea modului în care societatea Legume S.A. are intabulat în Cartea Funciară dreptul de proprietate al terenului, pe suprafața respectivă crește o nouă cultură de porumb.

Reporterii NewsPascani.com au surprins astăzi cadre, în zona unde am fost și în anii din urmă.

„Oricum terenul respectiv are caracter de retrocedare la legile Fondului Funciar. Terenul respectiv nu are caracter de domeniu public. Deja din câte știu acolo cineva e și pus în posesie,” explica Dumitru Pantazi, într-o ședință de Consiliu Local, ce a avut loc pe 26 februarie 2021.

  

Ulterior s-a aflat că din 11 februarie suprafața de teren are dreptul de proprietate intabulat pe numele Legume S.A. Lucrarea a fost făcută de către firma Geosilva SRL din Iași, la solicitarea Primăriei.

S-a ajuns în situația aceasta, după ce în 2019 Primăria printr-o adresă semnată de fostul viceprimar Gabriela Nedelcu, în numele fostului primar Dumitru Pantazi, a transmis către societatea care avea contract pentru a face intabularea suprafețelor de teren din zona Blăgești, un document, în care pe amplasamentul serelor de la Blăgești apare înscris ca proprietar Legume S.A.

Societatea Legume SA este deținută de Florin Stanciu, cel care anul trecut era și director al societății AgroComplex Lunca SA.

Related posts

Programul transportului public local, în minivacanța de 1 Decembrie

Redacția

Ghivece cu flori distruse! O persoană a fost identificată! Primăria va depune plângere (FOTO)

Marius Parteni

Disperarea locuitorilor de pe strada Culturii, continuă

Ema Roman
Încarcă...