RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ponta spune că anul acesta şi în 2013 se asigură finanţare pentru dotarea şcolilor cu camere video

Premierul Ponta a spus luni că Executivul va asigura anul acesta şi în 2013 fondurile necesare pentru ca şcolile să fie dotate cu camere video, o măsură care va spori siguranţa în sistemul de educaţie.

 Premierul Ponta a anunţat că fiecare şcoală va avea arondat un poliţist pentru a preîntâmpina incidentele din unităţile de învăţământ, scrie NewsIn. “Este esențial pentru orice profesor care vine la școală și pentru orice părinte care își trimite copilul la școală, să știe că școala e un loc care asigură un grad sporit de securitate, și nu un grad sporit de pericol. Motiv pentru care, începem anul școlar cu o colaborare cu MAI privind protecția și legătura directă între fiecare unitate de învățământ și polițiștii care răspund de acea unitate”, a declarat el la Târgu Jiu, unde a participat la cea mai veche şcoală din judeţ la inaugurarea noului an şcolar.

Guvernul doreşte ca un număr cât mai mare de şcoli să aibă camere video. “De asemenea, continuăm proiectul și vom asigura finanțarea până la sfârșitul anului dar și în cursul anului 2013, pentru a avea sistemele de supraveghere video în școli cât mai răspândite. Este încă un mijloc de combatere a violenței în școli și de intimidare a celor care promovează asemenea acte antisociale”, a detaliat primul-ministru.

  

sursa adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bursele „Sf. Dumitru” pentru studenții UAIC: data limită de depunere a dosarelor e 30 septembrie!

Redacția

Un nou succes pentru o tânără talentată din Pașcani (VIDEO)

Oana Cordoneanu

REPORTAJ. În localitatea în care mai sunt doar doi copii, în școală mai stau doar oile

Redacția
Încarcă...