NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Polițiștii descind pe Esplanadă: Pășcănenii vor putea vedea tehnica din dotare și vor asista la demonstrații ale trupelor speciale

Eveniment deosebit mâine începând cu ora 11.00, pe Esplanada din zona vale a municipiului. Angajați ai structurilor din Ministerul Administrației și Internelor se vor prezenta în fața pășcănenilor pentru o serie de acțiuni, ce se desfășoară în cadrul unei campanii de prevenire, de Ziua Poliției Române.

 

Polițiștii de la Biroul Rutier vor prezenta celor interesați autospecialele din dotare, cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității vor sta de vorbă cu oamenii și le vor arăta tehnica criminalistică, în timp ce luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale vor face o serie de demonstrații.

Având în vedere Ziua Poliției Române, eveniment ce va avea loc pe data de 25 martie, în perioada premergătoare acestei sărbători, polițiștii vor participa miercuri, 19 martie, la o serie de acțiuni la Pașcani. Îi invităm pe oameni să participe la aceste acțiuni, programate în intervalul orar 11.00-13.00„, ne-a declarat Anca Vijîiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.      

Cu prilejul acestui eveniment, polițiști din cadrul Serviciului Personal vor prezenta oferta școlilor de Poliție din țară. În structura Ministerului Internelor şi Reformei Administrative funcţionează trei instituţii de învăţământ care pregătesc tineri ce doresc să urmeze cariera de poliţist.

Una dintre ele este Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, în cadrul căreia funcţionează Facultatea de Drept, instituţie de învăţământ superior, acreditată care are ca obiect de activitate pregătirea şi formarea de ofiţeri de poliţie pentru structurile Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Tot în cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative funcţionează şi două instituţii de învăţământ postliceal, respectiv Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, instituţii care au ca obiect de activitate formarea viitorilor agenţi de poliţie din structurile Poliţiei Române.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Tineri sancționați pentru că au folosit accesoriile dintr-un parc de joacă, fără a respecta limita de vârstă

Marius Parteni

Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri pe raza județului Iași, timp de două zile

Redacția

ATENȚIE dacă le spuneți polițiștilor că mergeți să o îngrijiți pe bunica, deși e moartă de mult!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site