NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Poliţista care şi-a atacat şefii din cauza autoturismelor vechi recidivează: „Îmi imaginam că voi face parte dintr-o Poliţie sănătoasă, demnă şi curajoasă”. Marian Godină i-a fost tutore după absolvire

Andrada Voicu, poliţista care zilele trecute a scris un mesaj pe Facebook în care s-a plâns de parcul auto învechit al Poliţiei, a revenit cu o nouă postare virală. Tânăra agentă vorbeşte de această dată despre situaţia din sistemul de care aparţine.

Andrada Voicu a devenit poliţist în 2014, atunci când, spune ea, era „un copil naiv şi credeam că voi fi un om care va contribui la schimbarea lumii în bine, câte puţin în fiecare zi”.

„Îmi imaginam atunci că voi face parte dintr-o Poliţie sănătoasă, demnă şi curajoasă. Nu ştiam că de fapt, după ce ieşi de pe băncile şcolii, te loveşti cu capul de un zid mare. Acela al realităţii. O realitate crudă, în care o mână de infractori conduc România. O realitate crudă în care te înconjori fără să vrei de oameni laşi, ce fug de răspundere. O realitate în care poliţiştii ar trebui să îşi facă treaba aşa cum scrie în cărţi. În cărţile de tactică politienească şi comunicare profesională, pe care le-am citit 2 ani, în timpul şcolii”, scrie poliţista, printr-o postare de Facebook care a devenit virală.

 În acelaşi mesaj, Andrada Voicu spune că poliţiştii oneşti din ţara oastră sunt băgaţi în aceeaşi oală cu „lichelele parşive şi laşe”  cu care celor tineri şi naivi, le este ruşine.   

„Ruşine pentru că într-o ţară membră a UE, instituţiile statului au ajuns bătaia de joc a unor birjari semianalfabeţi . Ruşine vouă, celor care ascundeţi gunoiul sub preş şi deşi vă mor oamenii nevinovaţi, vă comportaţi ca şi când nimic nu s-ar fi intamplat. Ruşine pentru faptul că ne pleacă oamenii buni, pentru a munci în ţări străine, pe câţiva franci în plus. Nu suntem demni de ei. Şi nu vom fi niciodată. Ruşine laşilor care aleg să fugă de adevăr şi de răspundere. Ruşine celor care deşi văd relitatea asta urâtă, preferă să bage capul în pământ şi să tacă mâlc. Probabil că din cauza asta am ajuns aşa. Pentru că suntem laşi. Iar nişte laşi nu pot decât să-şi merite soarta”, a încheiat poliţista. Postarea acesteia a fost preluată de poliţistul Marian Godină, care într-o postare pe Facebook a scris că i-a fost tutore Andradei Voicu când aceasta a absolvit Şcoala de Poliţie.

„După absolvire, Andrada a fost repartizată la Poliţia Rutieră din Braşov, unde, la fel ca oricărui proaspăt absolvent, i-a fost desemnat un poliţist mai vechi, cu experienţă, care să-i fie tutore profesional. Andrada a avut ghinionul sau norocul (asta doar ea o poate spune) să mă aibă ca tutore profesional pe mine.Eu sunt mândru de ea!”, a scris Marian Godină. 

Andrada Voicu a intrat în atenţia şefilor pentru o altă postare pe Facebook, de săptămâna trecută, când s-a plâns de condiţia parcului auto al Poliţie. Poliţista a invocat un accident în care a fost victimă şi în urma căruia a rămas cu sechele. Maşina în care a fost accidentată atunci poliţista era o Dacia Supernova.

sursa www.adevarul.ro

foto facebook/Andrada Voicu, și mama sa, din momentul în care a depus jurământul

Advertisements
Loading...

Related posts

Accident rutier în panta de la Gâștești

Marius Parteni

Acțiune pe linie forestieră la Valea Seacă

Răzvan Grecu

Stagiu de pregătire al mascaților din cadrul structurilor speciale de intervenție

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site