NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Polițist în misiune, lovit cu piatra în cap. Judecătoria Pașcani a emis mandat de arestare preventivă

Incidentul s-a petrecut zilele trecute, in comuna Lungani, satul Crucea. Politistul era intr-o actiune de patrulare si a fost lovit in cap cu o piatra, pe ulitele din sat, de un barbat recalcitrant, aflat sub influenta alcoolului.

Si colegul sau de echipa a fost agresat si a fost nevoit sa traga doua focuri de avertisment pentru a-l potoli pe agresor.

Politistul lovit a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, unde a primit ingrirjiri medicale. Acum se afla in afara oricarui pericol. Intre timp, pe numele agresorului au fost deschide doua dosare penale pentru ultraj.

 ” Prin referatul din data de 16.11.2019  emis într-o cauză penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani s-a propus arestarea preventivă a inculpatului S.C., cercetat în stare de reținere pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj prev. de art. 257 alin. 1,4 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal.

    În fapt, s-a reținut că la data de 14.11.2019, inculpatul  S.C. a exercitat violențe fizice asupra agentului de poliție T.G. aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, provocându-i leziuni traumatice la nivelul arcadei drepte, genunchiului drept și brațului drept, a căror gravitate a fost evaluată printr-un  număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Pașcani a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

 Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează într-un comunicat prim-procurorul Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, Ioan Sebastian Puha.

 Ancheta continua in acest caz. Nu este prima data cind politistii sunt agresati, in timpul misiunilor de patrulare, in special in zona rurala, de catre cetatenii de etnie.

 

sursa www.telem.ro 

Advertisements

Related posts

Încă o schimbare pentru șoferii cu permisele suspendate. Legea e mai blândă

Redacția

Un elev de 12 ani din județul Iași s-a spânzurat! A fost găsit de fratele său atârnând de o grindă!

Redacția

Mopedist beat și fără permis, prins de polițiști

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site