NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Polițist agresat după ce a verificat comercianții care vând în piața vale din Paşcani!

Seria articolelor despre activitatea din piețele din Pașcani continuă astăzi cu un incident petrecut în urmă cu o lună de zile, în zona vale. Un polițist local, care a aplicat sancțiuni unor comercianți, a devenit victima acestora.

Siguranța din piețele din municipiu lasă de dorit. A simțit-o pe propria piele chiar și un polițist local, aflat în timpul liber la cumpărături. El a fost înconjurat de comercianții care parchează mașini tocmai pe zona unde Inspectoratul pentru Situații de Urgență a recomandat eliberarea căii de acces. Omul și-a făcut datoria, dar a trăit momente umilitoare. Amenințat și urmărit, a cerut protecția autorităților.

Cu câteva zile înainte participase la o acțiune de verificare în piețe, unde a aplicat sancțiuni. Pentru că i-a deranjat pe cei protejați de șeful Serviciului Administrația Piețelor, a devenit victimă. Intrase să facă niște cumpărături, dar indivizii tolerați de Cristian Menegon și primarul Dumitru Pantazi l-au înjurat și amenințat.    

A doua zi a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, solicitând măsuri de protecție. Acest caz vine după alte agresiuni care au avut loc. Un tânăr agent economic și-a închis afacerea din cauza samsarilor, iar un angajat de la Eco Salubritate a fost bătut. În ambele cazuri aceștia și-au retras plângerile, după ce s-au înțeles cu agresorul.

Am solicitat ulterior explicații prin intermediul Biroului de Presă cu privire la modul în care este asigurată paza în cele două locații și cum se intervine. Ni s-au transmis următoareale explicații:”Paza în cele două piețe se asigură, așa cum este specificat și în Regulamentul de Organizare și Desfășurare a actelor de comerț din Piețele din Municipiul Pașcani, art 23 – paza spațiilor ocupate se realizează prin grija fiecărui comerciant în parte, prin închierea de contracte separate în condițiile legii. Prin urmare în Piața din Zona Vale sunt două persoane care se ocupă de paza acestui obiectiv, pe timp de noapte. Aceste persoane au atestate de pază.Pentru Piața din Zona Deal, așa cum rezultă și din Evaluarea de Risc s-a luat decizia de a se instala un sistem de supraveghere video. Pentru acest obiectiv  a fost prin în Bugetul Administrației Piețelor suma de 30 mii lei în vederea achiziționării și instalării acestui sistem însă din cauza situației create de COVID-19, în care o mare parte din activitatea celor piețe a fost închisă, încasările nu ne-au permis să inițiem această achiziție”.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani cercetează mai mulți comercianți care sunt printre cei indicați ca și autori ai amenințărilor. Primarul Dumitru Pantazi și Cristian Menegon nu au răspuns apelurilor telefonice.

Advertisements

Related posts

Judetul intra sub cod galben de vreme rea. O noua avertizare de ninsori, la Iasi

Redacția

Indicatoarele rutiere ce semnalizează groapa formată în singurul sens giratoriu din Pașcani, subiect de amuzament pe internet

Marius Parteni

Probleme după plombarea drumurilor judeţene. Lucrările vor fi refăcute pe sectorul Blăgeşti-Todireşti

Redacția
Încarcă...