RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Politicienii ar putea decide pedepse mai blânde pentru şoferii vitezomani

Şoferii vitezomani şi cu un comportament agresiv la volan ar putea să beneficieze de pedepse mai blânde, potrivit modificărilor adoptate de comisiile Camerei Deputaţilor, la noul Cod Rutier. Decizia finală urmează să fie luată de plenul Camerei, ca for decizional.

Prin votul comisiilor de specialitate, din Ordonanţa de Urgenţă a fost eliminat, între altele, articolul care defineşte comportamentul agresiv la volan.

Astfel, şoferii care depăşesc coloanele oprite sau fac slalom printre maşini ar putea obţine pedepse mai mici.

Mai mult, recidiviştii pentru sancţiuni grave vor avea posibilitatea, conform amendamentelor aprobate, să dea un test pentru reducerea perioadei de suspendare, iar cei prinşi de radar cu o viteză care depăşeşte cu 70 de km la oră limita legală ar putea să primească dreptul să conducă încă 15 zile până la suspendarea permisului.

  

Deputata USR Cristina Prună spune că aceste propuneri anulează efectele benefice ale actului normativ elaborat de Guvern la începutul anului. M.A.I a anunţat, prin reprezentanţii săi prezenţi la dezbateri, că nu susţin modificările propuse de comisiile de specialitate şi precizează că, pe baza noului Cod Rutier adoptat de Guvern, au scăzut semnificativ accidentele grave în ultimele patru luni.

radio iasi

Related posts

Percheziții la vilele rommilor din Moțca: dosar de evaziune fiscală la firmele ce se ocupă de fierul vechi (FOTO – VIDEO)

Marius Parteni

Bărbat din Sireţel, condamnat la închisoare, ridicat de mascaţi din locuinţa sa

Ema Roman

Bărbat din Tătăruși găsit spânzurat într-o anexă a casei

Oana Cordoneanu
Încarcă...