NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Poliția și ITM Iași au demarat ancheta în cazul accidentului de muncă, de la societatea care colectează deșeuri!

Dosar penal în cazul angajatului de la societatea care colectează și transportă deșeurile din Pașcani, la stația de transfer de la Ruginoasa, iar mai apoi la depozitul ecologic de la Țuțora.

Actualul operator are sediul în curtea societății private a directorului Leonard Ursu, de la EcoServ, căruia îi plătește chirie.

Poliția Pașcani și Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași au intrat pe fir în cazul angajatului Girexim Universal, care a fost prins de utilajul acționat automat pentru descărcarea unui container în compactarea mașinii ce colectează deșeuri.

„Polițiștii efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă. De asemenea, în această cauză au fost informați și reprezentanții ITM Iași, în vederea demarării verificărilor pe linia de competență. De asemenea, polițiștii continuă cercetările pentru a se stabili întreaga situație de fapt”, ne-a declarat Anca Vîjîiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.


Victima urmează să fie supusă unei intervenții chirurgicale, din cauza rănilor grave suferite la brațul și piciorul stâng.

Reamintim faptul că acest caz urma să fie mușamalizat. Angajatul respectiv a fost transportat acasă, deși ar fi trebuit anunțate autoritățile. Ajuns cu taxiul în Compatimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Pașcani el a declarat că s-a accidentat acasă.
După intervenția jurnaliștilor de la Actualitatea Tv, adevărul a început să iasă la iveală. Conducerea societății ce se ocupă de colectarea deșeurilor a anunțat ITM Iași că angajatul lor a căzut din mașină în timp ce încerca să asigure niște lucruri.

loading...
Advertisements

Related posts

RCA pentru căruţe este o „eroare materială”

Redacția

Scandal fără ieșire, la Hârlău. Disputa ține de furnizarea apei potabile

Redacția

De ce se teme primarul Pantazi? Ședința extraordinară de vineri amânată pentru marți, deoarece PSD-ul nu are majoritate!

Răzvan Grecu
Încarcă...