NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Poliţele RCA se scumpesc din martie, când decontarea directă va deveni obligatorie

Cristian Roşu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat că aplicarea Ordonanţei de Urgenţă privind decontarea reparaţiilor auto necesare după un accident de către propriul asigurator, nu de cel care a emis poliţa, va duce la scumpiri.

„S-a făcut şi un studiu de impact pe preţuri. În acel studiu este prezentată o potenţială creştere a preţurilor cu 10-12%. (…) Pot veni cu un exemplu simplu. Una dintre companiile cu o cotă mare de piaţă pe RCA, pe o poliţă de 6 luni, pentru un automobil de 1,6 litri, cotează la 266 de lei. Preţul serviciului de decontare directă era de 240 de lei. Acest preţ este clar prohibitiv.  Aşadar, dacă m-ai întreba pe mine, ţi-aş zice că s-ar scumpi cu 10-20-30 de lei. (…) Deci, după mine, noua legislaţie nu ar trebui să aducă o variaţie de preţ mai mare de 2-3%”, a declarat Cristian Roşu.

La începutul acestei luni, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, susținea și el că decontarea directă va duce la scumpiri ale poliţelor RCA. 

ziarul de iasi

  
Advertisements

Related posts

Florin Cîțu: Pensiile speciale vor dispărea odată cu reforma bazată pe contributivitate. Cu pensiile militare e o altă discuție

Redacția

Se reia licitația pentru tramvaie a STB. Electroputere VFU Pașcani a câștigat la CNSC

Redacția

600 de joburi în cadrul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi

Redacția
Încarcă...