NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Poate veni UBER sau nu la Iaşi? Ce spune legea, ce spun taximetriștii

Protestul de ieri al taximetriştilor, cu care mulţi ieşeni beneficiari ai serviciilor lor nu sunt de acord, poate fi de înţeles: intrarea UBER pe piaţă le va afecta în mod cert veniturile. Serviciul de „împărţire a maşinii personale“, UBER, vine însă la Iaşi pe un teren accidentat, după o sentinţă total nefavorabilă a instanţei, la Cluj.

Compania olandeză a stârnit revolta taximetriştilor din toată ţară, care au deschis trei procese. Un singur litigiu a fost soluţionat până acum, la Cluj, judecătorii stabilind, printr-o decizie nedefinitivă, că UBER nu mai poate activa acolo până nu se conformează aceloraşi legi ca taximetriştii. Alte două procese prin care Uber este acuzată de concurenţă neloială sunt pe rolul instanţelor din Bucureşti şi Timişoara. Poate însă veni UBER, acest serviciu foarte aşteptat de numeroşi cetăţeni, la Iaşi? De ce a fost declarat ilegal la Cluj?

La Bucureşti, Cluj şi Timişoara, taximetriştii au deschis procese la tribunal şi acuză firmele care administrează aplicaţia informatică Uber de concurenţă neloială. Finalitatea proceselor este vitală pentru soarta Uber în România, companie care, în ultima perioadă, şi-a manifestat interesul de a se extinde şi la Iaşi. Dintre cele trei procese deschise de taximetrişti, doar cel de la Cluj a fost finalizat, judecătorii interzicând Uber până ce şoferii care folosesc acest serviciu nu se conformează aceloraşi reguli ca taximetriştii. Motivul: în opinia instanţei, activitatea Uber este similară cu cea a taximetrelor.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Infirmiera prinsă în spital, în timpul serviciului, cu o alcoolemie de 3,43 „la mie“

Redacția

Celebru profesor de la Cuza, acuzat că ar fi ”furat” fata unui medic, șef de secție la Spiridon

Redacția

Iași, hai în echipa GoDaddy. Ne vedem online, la Târgul de Cariere Digital Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site