RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

PNL și USR au decis: Moldova și Iașiul nu fac parte din România! (P)

Dacă mai avea cineva vreo îndoială, prin varianta finală a PNRR-ului, în care Moldova este menționată și prezentată sporadic spre aproape deloc, PNL și USR arată că au eliminat oficial Moldova și Iașiul din România!

Planul Național de Redresare și Reziliență, un plan care, cel puțin teoretic ar fi trebuit să includă proiecte de dezvoltare unitară pentru toată România și pentru toți românii, și subliniez toată România și pentru toți românii, acordă Moldovei o parte infimă și mai mult decât insuficientă raportată la importanța și nevoile sale.

În PNRR-ul României, pentru Moldova și pentru Iași, regăsim firmituri, frânturi. Doar cât să se spună și să se motiveze la o adică că, undeva, printre miile de pagini ale sale, se regăsesc sporadic câteva referințe minore care privesc această regiune.

Contează pentru PNL și USR că Moldova este izolată cu bunăștiință și este ținută departe în mod sistematic intenționat de la orice posibilitate de dezvoltare?

  

Contează pentru PNL și USR că, deși au resurse unice și un potențial excepțional,  românii din această parte de țară sunt ținuți în mod voit în sărăcie  și lipsa oricăror oportunități?

Contează pentru PNL și USR cine mai este Moldova și cine mai sunt moldovenii?

Ei bine, se vede clar că nu!

Fie în mintea lor Moldova și Iașiul sunt „prea dezvoltate”, aspect pe care noi nicidecum nu îl vedem și nu îl simțim, fie, pur și simplu, recunosc pe față, fără niciun scrupul și niciun menajament, că interesele lor personale și de grup sunt mai presus de toată această regiune pentru care generații înainte noastră s-au sacrificat ca s-o mențină în inima țării mamă.

Ceea ce fac acum PNL și USR cu Moldova este echivalent  cu ruperea țării. Un act echivalent celor mai negre perioade din istorie când România a fost ruptă, fărâmițată și distrusă bucată cu bucată.

Pentru ce au ales acest lucru PNL și USR? Pentru ce au ales să rupă Moldova de România și, practic, să o înstrâineze forțat de țara mamă?

Pentru un singur motiv și o unică rațiune pe cât de haluncinante, pe atât de  monstruoase!

PNRR, un act fără precedent care ar fi trebuit să ne aducă o șansă enormă nouă și tuturor statelor membre la dezvoltarea viitoarelor decenii, este doar sursa de plată și răsplată a tuturor celor care asigură viața lungă și prosperă a PNL și USR.

Unde să mai încapă aici și Moldova, și România, și românii? Ar fi deja prea mult și, haideți să fim serioși,  extrem de naiv din partea noastră să credem că ar conta și am mai conta.

Pentru Moldova și Iași, prin PNRR,  Coaliția antinațională  PNL-USR ne urează „Mult ghinion înainte! Descurcați-vă cu ce aveți și încercați data viitoare! Dacă o să mai existați. Până una alta, noi avem sponsori de plătit. Înțelegeri de onorat și interese politico-personale de satisfăcut!”

Ceea ce au făcut și fac PNL și USR cu Planul Național de Redresare și Reziliență al României se numește subminare și trădare națională. Se numește abuz fără precedent. Segregare națională și condamnare la subdezvoltare. Iar vinovații trebuie să răspundă!

Până la metroul lui Emil Boc, Moldova, noi moldovenii, avem nevoie acum de proiecte consistente, reale, care să conducă la armonizare, caracter unitar și care să acopere toate nevoile, de la infrastructura de transporturi, până la stimularea mediului economic și creșterea nivelului de trai.

Deputat de Iași,

Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților,

Vasile Toma

Related posts

Comunicat de presă USR Pașcani: 6.683 zile și 0 spitale

Redacția

Deputatul Sorin Năcuță: Necesitatea și oportunitatea finalizării investiției ”Acumularea Hidroenergetică Pașcani”

Redacția

“Roata de pojarnici”, prima companie românească de pompieri

Redacția
Încarcă...