NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

PNL Pașcani: Dumitru Pantazi nu apără interesele cetățenilor și este amendat de justiție

Organizația Partidului Național Liberal din Pașcani este revoltată de modul în care Dumitru Pantazi, primarul municipiului și candidatul PSD pentru un nou mandat,neglijează interesele cetățenilor într-o chestiune de maximă importanță pentru municipiul nostru, precum și de atitudinea sfidătoare față de Justiție a acestuia.

 

În litigiul dintre Asociația Regională a Serviciilor de Apăși Canal Iași (ARSACIS) și Municipiul Pașcani, care vizează delegarea serviciului de apăși canalizare către S.C. APAVITAL S.A., în ședința publică din 17.05.2016 de la Tribunalul Iași (dosarul nr. 2286/99/2016), Primăria nu a fost reprezentată de niciun avocat care să apere interesele municipalității.

Mai mult, în aceeași ședință primarul Dumitru Pantazi a fost amendat pentru că refuză să comunice documente solicitate de instanța de judecată. Cuantumul amenzii a fost stabilit la 10% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere, după cum arată soluția publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată la adresa de internet http://portal.just.ro/99/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9900000000145142&id_inst=99.

Precizăm că în dosarul menționat ARSACIS a solicitat suspendarea efectelor articolului 7 din HCL 88/2015, care impune operatorului de apă plata unei redevențe cel puțin la nivelul obligațiilor de plată ale municipiului în restituirea creditului B.E.I. (alineatul 1). S.C. APAVITAL S.A. ar trebui să plătească anual cu cel puțin 1 milion de lei mai mult decât o face în prezent, iar acești bani ar putea fi investiți în extinderea rețelei de apăși canalizare.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Întrerupere temporară a relațiilor cu publicul la APAVITAL, la Pașcani și Târgu Frumos

Redacția

Au început înscrierile în instituţiile de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii

Redacția

Aparatele de marcat electronice fiscale vor fi conectate la ANAF de la 1 iulie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site