NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PNL este de acord cu concesiunile. Pintilie răspunde acuzațiilor cum că firma sa ocupă 20 de metri pătrați fără contract și autorizație de construcție! (VIDEO)

Președintele PNL Pașcani, Marius Pintilie, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că formațiunea pe care o conduce este de acord cu proiectele de hotărâre prin care domeniul public să fie concesionat unor persoane ce desfășoară activități economice.

 

Declarația a fost făcută în contextul în care trei proiecte de pe ordinea de zi ce aveau ca obiect concesionarea unor suprafețe de teren au fost amânate din cauza documentațiilor incomplete.

„În această ședință, pentru prima dată cred, am avut 4-5 proiecte de concesiune a terenurilor către cei care au făcut solicitări. Știu că sunt foarte multe solicitări de concesiune din partea a peste o sută și ceva de cetățeni adunate de-a lungul timpului la Pașcani. De nenumărate ori în ședințele de Consiliu Local l-am întrebat pe domnul primar ce se întââmplă cu acele cereri de concesiune ți când vor ajunge pe masa consiliului pentru a le dezbate. Mă bucur că au început să vină, sunt solicitări vechi, sunt și de acum 10 ani de zile, sper să mai vină și altele, dar am constatat că modul în care au fost pregătite aceste documente în vederea aprobării concesiunii nu este unul chiar foarte corect. Am constatat niște deficiențe din punct de vedere juridic, zicem noi, referitoare la acele cote de folosință pe terene care sunt atribuite către cetățenii de la bloc și pe de altă parte Primăria vrea să le concesioneze către alți beneficiari. Mesajul nostru este următorul: suntem de acord cu concesiunile, așteptăm lămuriri și documente care să certifice că toate lucrurile sunt în regulă și sunt din punct de vedere legal bine întemeiate, iar în momentul în care vom avea aceste documente vom vota pentru”, a declarat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.  

Imediat după acest anunț, Marius Pintilie a fost întrebat de un jurnalist cum se face că societatea la care este acționar a folosit, fără a avea un contract de închiriere, în perioada 2009-2016 o suprafață de teren din fața Gării pe care a amplasat un chioșc.

Liberalul a explicat că a avut contract din 1999 până în 2009, iar când acesta a expirat, municipalitatea nu i-a cerut să elibereze terenul, contractul prelungindu-se conform legii, tacit, pe o perioadă nedeterminată. În anul 2016, conform explicațiilor date de Pintilie, a extins chioșcul și a solicitat Primăriei municipiului Pașcani încheierea unui nou contract pe o suprafață mai mare, fapt ce s-a și întâmplat în luna ianuarie a anului 2016.

„De atunci, din 1999 și până astăzi sunt cu plata taxelor la zi. Eu am rămas pe loc (n.r după expirare) așteptând ca Primăria să facă un contract, este foarte simplu. Ca orice comerciant, atâta timp cât nu este nicio notificare din partea Primăriei care să spună că <domnule îți fac contract sau trebuie să pleci>, nu plec pentru că intervine un acord tacit care funcționează. În anul 2016 am mărit suprafața de ocupare a terenului și am solicitat Primăriei să-mi facă contract pe noua suprafață, fapt ce s-a și întâmplat”, a explicat situația Marius Pintilie. 

Tot legat de firma, consilierul liberal a fost solicitat să explice cum de a extins un spațiu comercial cu 20 de metri pătrați fără a avea contract și autorizație de construcție. Pintilie a susținut că primește pentru acea suprafață de teren o notă de impunere de la Primărie pe care o achită anual conform unei hotărâri de Consiliu Local.

{youtube}FzeIjvmkA8c{/youtube}

loading...
Advertisements

Related posts

Pescarii nu vor mai fi obligaţi să poarte măşti! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat eliminarea mai multor restricţii

Redacția

Nașul de cununie al primarului Dumitru Pantazi a contestat, împreună cu alte cinci persoane, hotărârea prin care UAT Pașcani s-a constituit parte civilă în dosarul AgroComplex! Iată motivele!

Marius Parteni

Piaţa gunoaielor: comercianţi nemulţumiţi de condiţiile în care vând! Primăria spune că va rezolva situaţia (VIDEO)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site