NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Plombări pe ploaie! Primarul spune că nu trebuiau continuate lucrările, viceprimarul spune că e la mâna furnizorului de mixtură

Angajații Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani au fost surprinși astăzi în timp ce executau lucrări de plombare pe timp de ploaie. S-a întâmplat pe strada Morilor, sectorul de drum spre Sodomeni.

Pe imaginile puse la dispoziția presei de către un pășcănean se vede cum angajații instituției plombează pe timp de ploaie, zonele de drum frezate ieri. Concluzia nu este una care să fie pe placul mai marilor din Primărie: după ce că lucrările de plombare s-au realizat foarte târziu, ele sunt  făcute și necorespunzător.

În conferința de presă de astăzi, primarul și viceprimarul municipiului au comentat subiectul prezentat de reporterii NewsPascani.com, singurii jurnaliști prezenți la conferința de presă.

„Nu se asfaltează pe ploaie. Asta este o regulă simplă din câte știu și eu, materialul trebuie să fie suficient de cald ca să poată fi prelucrat. Deci, dacă plouă afară trebuia să oprească. Cum știți și dumneavoastră materialul este cumpărat și pus în remorcă. Dacă plouă și nu ai anticipat faptul că plouă, ai două variante: ori nu îl pui deloc și îl ții în remorcă unde se întărește, ori îl pui în continuare și speri că o să țină. Acolo trebuiau lucrurile gândite. Dacă pe prognoza meteo, astăzi era trecut că plouă, nu trebuiau să se apuce astăzi de aceste lucrări”, a spus primarul Marius Pintilie.

Advertisements
  

Viceprimarul Cristian Rățoi a avut o cu totul altă opinie. Din cele spuse de el, lucrările de asfaltare pe timp de ploaie nu sunt executate necorespunzător.

Advertisements

„Am primit mai multe mesaje că se asfaltează pe ploaie. Încă de ieri s-au frezat unele găuri în asfalt, care erau mai periculoase pentru trafic. Și astăzi am avut programare pentru a ridica mixtură asfaltică. La momentul când s-a ridicat mixtura asfaltică și când s-a început execuția lucrării nu ploua. În momentul când ai luat mixtura asfaltică de la stație, ai două posibilități: plătești şi pui în operă, ori o arunci. Noi am făcut în așa fel încât să nu aruncăm. După ce a fost frezat asfaltul, s-a scos apa din găurile respective, s-a dat cu emulsie, după care s-au făcut plombări. Nu știu dacă este un lucru foarte bun.Am rezolvat cât de cât problemele. Vă spun încă o dată, cel puțin pe strada Morilor și o bucată din strada Fericirii, erau găuri destul de urâte. De asta s-a făcut acest lucru. Am mai discutat și cu alți specialiști, și am spus, domnule, se prinde? Deci, dacă ei au spus că da …..Acum mulți se pricep. După cum observați acum este soare. Asta e vremea, asta a fost programarea, asta am făcut. Vom vedea dacă vor rezista sau nu aceste plombe”, a spus viceprimarul Cristian Rățoi.

Conform unor explicații recente ale viceprimarului Rățoi, municipalitatea depinde de furnizorul de mixtură asfaltică, care o livrează după programul său, nu după nevoile beneficiarului. În acest moment Primăria Municipiului Pașcani are închiat un contract în acest sens cu firma EkySam SRL. Reamintim că, în urmă cu mai bine de 10 ani, municipalitatea avea propria stație de mixturi asfaltice și două balastiere, una pe râul Siret și una pe râul Moldova. Din motive necunoscute publicului larg, s-a luat decizia renunțării la acestea, iar acum lucrările edilitare din Pașcani depind de programul unor furnizori.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Autogreder şi autocamion cu sărăriţă – pe lista de achiziţii publice în 2017

Ema Roman

Pașcani: Lista blocurilor care ar putea fi afectate de cutremur nu este cunoscută la nivel de Primărie. Expertize nu se pot face, pentru că banii nu au fost prevăzuți pe lista de investiții

Marius Parteni

Eco Salubritate a reluat transportul deșeurilor la Iași. Urmează analize pe modul de facturare, de către noul operator!

Marius Parteni
Încarcă...