RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Plata online a taxelor şi impozitelor – un vis pentru păşcăneni

Slabe şanse anul acesta ca păşcănenii să scape de cozile infernale la plata taxelor şi a impozitelor locale. De mulţi ani, cetăţenii municipiului Paşcani aşteaptă informatizarea serviciului de plată, însă fără succes.

 {module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2018}

În şedinţa de Consiliu Local, Alexandru Dandu de la PNL a întrebat şefii Primăriei dacă au pe lista de investiţii achiziţia unui soft care să permită plata online. Răspunsul a venit din partea administratorului public, Gică Zanet, însă nu a fost lămuritor pentru cei prezenţi. Zanet a făcut referire la un sistem în care municipalitatea trebuie să intre pentru a fi posibilă plata online.

  

“Am văzut că pe proiectul de buget aveţi prins achiziţionare de softuri şi licenţă. M-ar interesa dacă printre acestea este şi acel soft pentru Serviciul de Finanţe Publice, pentru plata taxelor online. Acum la ghişee sunt cozi enorme, pentru că acolo se plătesc şi taxele de timbru şi impozitele şi gunoiul. Este coadă până pe scări”, a spus Alexandru Dandu, consilier din partea PNL.

La acest moment, plăţile se fac cu bani cash la ghişeu sau prin intermediul cardurilor. Contribuabilii care deţin un card bancar îşi pot plăti taxele şi impozitele la POS-urile instalate la unităţile teritoriale ale Trezoreriei. 

Pentru a fi posibilă plata online, municipalitatea ar trebui să intre în Sistemul Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar.  Acest lucru va permite plata online prin site-ul www.ghiseul.ro, operat de către Centrul Naţional pentru Managementul Societăţii Informaţionale, a obligaţiilor fiscale locale existente.

Related posts

500 de taximetrişti vor ocupa mâine centrul Iașului. Protest din cauza Uber

Redacția

Recomandări ISU: Măsuri de protecţie pe timpul caniculei

Redacția

Vreme extremă în România toată săptămâna! Se întorc vijeliile și ploile!

Redacția
Încarcă...