RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav a fost deblocată

Plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav a fost deblocată. Situația privind repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav a fost transmisă către toate primăriile din județul Iași pe data de 6 decembrie, de către Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași.

 

 

  

Situația cuprinde sumele alocate prin Ordonanța de Urgență nr. 86/2016 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2016.

”Conform Direcției Generale a Finanțelor Publice Iași sumele alocate acoperă necesarul tuturor primăriilor în ceea ce privește plata drepturilor asistenților personali și a indemnizațiilor persoanelor cu handicap grav până la sfârșitul acestui an. Din data de 6 decembrie, primăriile puteau demara procedurile interne pentru ca drepturile să poată fi distribuite cât mai repede beneficiarilor. Practic, rapiditatea cu care se vor efectua plățile depinde acum doar de modalitatea de lucru de la fiecare Primărie. Eu sper ca acest lucru să fie realizat cu celeritate, având în vedere că există comune care nu au mai achitat aceste drepturi de mult timp”, a declarat prefectul Marian GRIGORAȘ.

La nivelul județului Iași, suma alocată suplimentar pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, prin Ordonanța de Urgență nr. 86/2016, este de 12.436.000 lei. Conform legii, de la bugetul de stat se alocă cel mult 90% din sumele necesare pentru plata acestor drepturi, diferența de 10% reprezentând contribuția bugetului local al fiecărei unități administrativ teritoriale. Prin ultima rectificare a bugetului de stat procentul de 90% a fost acoperit în totalitate pentru toate comunele din județul Iași.

Prin Ordonanța de Urgență nr. 86/2016 au fost alocate și fondurile necesare până la sfârșitul anului pentru plata drepturilor salariale ale angajaților unităților de învățământ preuniversitar de stat, în sumă de 6.059.000 lei.

În total, prin Ordonanța de Urgență nr. 86/2016 au fost alocate județului Iași fonduri de 65.220.000 lei. Din această sumă, 35.660.000 lei reprezintă defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2016. ”La nivelul Direcției Generale a Finanțelor Publice Iași s-au înregistrat venituri suplimentare din impozitul pe venit, de peste 9 milioane lei, față de estimarea de la începutul anului. Suma de 35,66 milioane lei, la care se adaugă cele peste 9 milioane lei, urmează să ajungă în cea mai mare parte la bugetele primăriilor din județul Iași, printr-o alocare făcută de Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași, iar o altă parte prin intermediul Consiliului Județean. Se lucrează la defalcarea sumelor conform normelor stabilite de legislație, urmând ca alocările exacte să fie comunicate vineri, 9 decembrie”, a explicat prefectul județului Iași.

 

“Primăria Municipiului Paşcani nu are nicio datorie faţă de acestea persoane. Mai mult, ieri am primit o completare la suma primită în luna noiembrie, fiind vorba despre 43.360 lei. Săptămâna viitoare vor fi achitate toate salariile asistenţilor sociali din municipiul Paşcani”, transmit reprezentnaţii Primăriei Paşcani.

Biroul de presă

 

Instituția Prefectului – județul Iași

Related posts

REFERENDUMUL PENTRU VIITORUL ARSACIS ȘI APAVITAL ÎN PAȘCANI ÎNĂBUȘIT DE DICTATORUL PANTAZI! (VIDEO)

Redacția

Mesajul unui cetățean din Gâștești, după problemele apărute în cazul extinderii rețelei de gaz metan!

Redacția

Conferință de presă la Primăria Pașcani: Cetățenii pot adresa întrebări în direct!

Iulia Huțanu
Încarcă...