NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie vrea să asfalteze mai multe străzi prin PNDL 3, dacă acesta va fi aprobat

Primarul Marius Pintilie a participat la o întâlnire organizată de un reprezentant al Guvernului României, cu primarii localităților din județul Iași, pe tema Programului ”Anghel Saligny” . În conferința de presă care a fost susținută astăzi, edilul șef a explicat cum a decurs întâlnirea și ce investiții dorește să finanțeze prin acest program.

Astfel, din cele 80 de străzi pentru care acum se efectuează studii de fezabilitate, pentru a fi modernizate, o mică parte ar putea fi modernizate prin acest program. Este vorba despre străzile pe care există rețea de canalizare și aducțiune cu apă.

„În mare parte a fost prezentarea proiectului pentru finanțarea investițiilor locale „Anghel Saligny”, după care s-au preluat de la primari tot felul de pobleme legate de funcționarea primăriilor. Referitor la PNDL, sunt propuse patru axe, cea mai importantă fiind cea privind construcția de drumuri, după care apă și canal, și rețelele de gaz metan. La gaz metan fac o precizare, se referă la înființarea de rețele de distriubuție în localitățile în care nu există gaz și conectarea lor la rețeaua mare de distribuție de la TransGaz. Nu se referă la extinderi de rețea în localtățile în care există deja un operator. Lucrurile vor fi mai clare după ce ordonanța de Guvern va trece. Avem un contract în desfășurare, cu o firmă care trebuie să realizeze studii de fezabilitate pentru 80 de străzi. Vom extrage se acolo acele străzi care pot fi făcute prin acest program național de investiții. Eu am centralizat toate străzile și le-am suprapus cu cele care vor fi afectate de investițiile pe care ApaVital le va face și le-am selectat pe acelea care nu sunt afectate și pe care se pot începe lucrările din primăvara anului viitor. Așa că să dea Dumnezeu să fie aprobat acest program național de investiții, pentru că din punctul meu de vedere PNDL 3 este un program benefic  pentru toată țara,” a explicat primarul Marius Pintilie. 

Cele spuse de primar au fost întărite de administratorul public Claudiu Bodoașcă, care a dat exemplu asfaltarea străzii Gării prin programul PNDL 2.

  

„La Pașcani pe PNDL 2 s-a făcut strada Gării, în valoare de 5 milioane de lei. Este un exemplu de cum pot fi făcute pe viitor investiții prin reabilitare de drumuri,” a spus Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului.

Primarul Marius Pintilie a apărat acest proiect al Guvernului Românie, spunând că cei care-l critică greșesc, deoarece nu toată țara fură și că mai există și oameni cinstiți și muncitori.

„Cei care se opun la acest program, din punctul meu de vedere greșesc. Chiar dacă au mai fost în țară situații în care nu au putut fi justificate cheltuielile, asta nu înseamnă că toată țara fură. Sunt și oameni cinstiți, sunt și oameni care muncesc, sunt și oameni care fac proiecte bune și au nevoie de acest proiect pentru a putea asfalta străzile. La întâlnirea de care vă spuneam, toți primarii au solicitat, în principal, bani pentru dumuri”, a mai menționat Pintilie.

Advertisements

Related posts

A devenit lege! Autostrada Iaşi – Tg. Mureş intră ȋn linie dreaptă

Redacția

Drumurile afectate de calamități, din Heleșteni și Ciohorăni, vor fi refăcute

Redacția

Concurs pentru un post vacant la Primăria Târgu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...